Gm 5 Plus Android Nougat Sürümüne Kavuştu - Son Dakika
Teknoloji

Gm 5 Plus Android Nougat Sürümüne Kavuştu

Gm 5 Plus Android Nougat Sürümüne Kavuştu

Son zamanların en çok ilgi odağı telefonlardan biri olan General Mobile GM 5 Plus Android Nougat sürümüne sonunda kavuştu.

24.09.2016 20:58

Son zamanların en çok ilgi odağı telefonlardan biri olan General Mobile GM 5 Plus Android Nougat sürümüne sonunda kavuştu. Bir Türk firmasının çıkarmış olduğu Google'ın eski adıyla Nexus'u denebilecek şekilde olan telefonu ilk başarısını gösterdi.

Google tarafından Ağustos ayında yayınlanan Android 7.0 güncellemesi Türkiye'de ilk olarak General Mobile 4G modeline sunulmuştu. Yeni Android sürümü bu defa geçtiğimiz Mart ayında satışa sunulan General Mobile GM 5 Plus modeline sunuldu.

GM 5 Plus Android Nougat Güncellemesi ile Neler Geliyor?

Google Android'in yeni sürümü ile birçok yeni özelliği bizlere sunacak. Güncellemenin yapılmasının ardından performans kısmında da oldukça güzel gelişmeler yaşatıyor. General Mobile GM 5 Plus modelinizden Ayarlar kısmına girip Güncelleme kontrolünü yaparak yeni Android sürümü Nougat'ı telefonunuza indirebilirsiniz.

Google'ın Android 7.0 sürümüne getirdiği tüm yenilikleri General Mobile GM 5 Plus modeline de getiriyor. İşte yeni özelliklerin deteyları;

1) Çoklu Pencere

Tek bir ekran üzerinden 2 farklı ekranı aynı anda kullanmanız mümkün hale geliyor.

2) Acil Durum Bilgileri

Acil bir durumla karşı karşıya kaldığınız zaman sizin daha güvenli bir durumda olmanız ve sağlığınızın önemli olmasından dolayı kan grubunuzu, kullandığınız zorunlu ilaçlarınızı ve acil durumlarda hangi kişileri arayabileceğinizi gösteren bir kısım bulunmakta. Telefonunuzda ekran kilidi bulunsa dahi telefonu kaybettiğiniz zaman acil durum çağrısı bölümünden Kişiler kısmına girerek bir yakınınıza haber verebilir.

3) Ekran Boyutu Ayarlama

Telefon ekranını dilediğiniz boyutlarda kullanmanız için erkan boyutunu normalinden küçük ya da büyük bir şekilde ayarlayarak kullanabilirsiniz. Bu özelliği kullanabilmek için; Menü > Ayarlar > Ekran > Görüntü Boyutu seçeneklerini takip ederek ulaşabilirsiniz.

5) Seri Cevap

Telefon elinizdeyken bir uygulama üzerinde dolanıyorsanız size gelen bir mesaj bildirimini uygulamaya girmeden bildirim üzerinden yanıtlayabilirsiniz.

6) Bildirim Uyarı Ayarları

Bir uygulamanın bildirimlerini bildirim panelinizde görmek istemiyorsanız hızlı bir şekilde ayarlarınızı değiştirebilirsiniz. Bildirimleri sessizce göster, tüm bildirimleri engelle ve sessiz moda alma veya engelleme gibi ayarlar mevcut.

7) Bildirimleri Uygulamaya Girmeden Görme

Gelen bir mailin kimden geldiğini veya ne yazdığının detaylarını uygulamaya girmeden bildirim panelinizde görmeniz mümkün.

8) Daha Çok Kısayol

Bildirim paneli üzerinde yer alan Wi-Fi, Bluetooth, konum ve daha birçok özelliğin kısayoldan kontrolünü rahatça yapabilirsiniz.

9) Ayarlar Menüsü

Geliştirilmiş yeni ayarlar menüsü sayesinde bulunduğunuz bir ayardan başka bir ayara geçmek istediğiniz zaman ekranın sol tarafında yer alan çoklu ayarlar kısmından hızlıca istediğiniz ayara geçiş yapabilirsiniz.

109 Adet Yeni Dil: Android Nougat sürümü ile bütün dünya dilleri kullanılabilir hale geldi. Telefonunuzu hangi dilde kullanmak isterseniz o dile ayarlayıp kullanabilirsiniz. Şu anda Android Nougat sürümünde toplamda 188 adet dil bulunmakta.

Berkay Eke/

Kaynak: Technosfer

Son Dakika Teknoloji Gm 5 Plus Android Nougat Sürümüne Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement