Göç ve Yaşanan Sorunlar"Paneli Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Göç ve Yaşanan Sorunlar"Paneli Düzenlendi

Adana Valiliği ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sivil Toplum Kuruluşlarının katkılarıyla, komşu ülkelerde yaşanan iç karışıklıklar nedeniyle Türkiye'ye gelen ve Adana ilinde bulunan geçici koruma altındaki sığınmacıların sorunlarına yönelik panel düzenlendi.

28.01.2016 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Valiliği ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sivil Toplum Kuruluşlarının

katkılarıyla, komşu ülkelerde yaşanan iç karışıklıklar nedeniyle Türkiye'ye gelen ve Adana ilinde bulunan geçici koruma

altındaki sığınmacıların sorunlarına yönelik panel düzenlendi.

Evliya Çelebi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirilen panelin oturum başkanlığını Vali Yardımcısı Mustafa Aydın yaptı.

Aydın, salonda bulunan sığınmacılara hitap ederek, "Adana'da 147 bin misafirimiz bulunmakta. Sizlerin eğitimi ve sağlık problemlerinin çözümü için çalışmalar yapıyoruz. Devlette çalışan meslektaşlarımız ve sivil toplum kuruluşları da sizlere hizmet için var. Misafirlerimizin suça karışma oranının az olması sevindirici bir durum. Çocukların okula gitmesini teşvik ediniz. Okula gitmeleri için onları uyarınız" diye konuştu.

Panele İl Göç İdaresi Uzman Yardımcısı Hanife Erbaş, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ömer Oflaz, Sivil Toplum Temsilcisi Cengiz Aslan,

Suriyeli Temsilci Abdullah Muhammet Ali ile çok sayıda sığınmacı katıldı.

İki dilde tercümenin yapıldığı soru cevap şeklindeki panelde çalışma, eğitim, barıma, nüfus, evlilik, asayiş gibi konular konuşuldu.

Suriye temsilcisi olarak toplantıya katılan ve mülteci olmanın zorluklarına değinen Abdullah Muhammet Ali, "Mülteciliği yaşayan bilir. Mülteci olarak inanın kimse vatanını bırakıp gitmek istemez. Kolay değil. En azından muhacir ve ensar adına. Bazıları bunu anlayamaz. Bize çalışmak için yol gösterin. Ensar gibi olun. Kardeş olarak birbirimize yardımcı olalım" ifadelerini kullandı.

Toplantıya Sivil Toplum Temsilcisi olarak katılan Cengiz Aslan ise göçlerin insanlık tarihinde bitmek bilmeyen yaralar açtığını ve Anadolu'nun stratejik olarak bir çok ülkeye yakın olmasından dolayı göçlere, mültecilere karşı bu misafirperverliğini sürdürdüğünü söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Göç ve Yaşanan Sorunlar'Paneli Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement