Gökbük'te 'Su' Eylemi - Son Dakika
Güncel

Gökbük'te 'Su' Eylemi

Gökbük\'te \'Su\' Eylemi

Antalya'nın Finike İlçesi'ne bağlı Gökbük Mahallesi sakinleri ve çevreciler, mahallenin içinden geçen akarsuyun sulama amaçlı kapalı sisteme alınacağı iddiaları üzerine eylem yaptı.

07.09.2015 21:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Finike İlçesi'ne bağlı Gökbük Mahallesi sakinleri ve çevreciler, mahallenin içinden geçen akarsuyun sulama amaçlı kapalı sisteme alınacağı iddiaları üzerine eylem yaptı.

Gökbük Mahallesi sakinleri ve çevrecilerden oluşan grup Kapıçay Baraj inşaatına yürüyüş düzenledi. Grup, 'Kapıçayı HES projesi Gökbük Köyü'nün sonudur, birlikte mücadele zorunludur' yazılı pankartla dövizler de taşıdı. Sessiz yürüyüşe 'Bölge halkı kapalı sistem su taşınmasına karşı' yazılı pankartıyla 85 yaşındaki Elif Pınar da katıldı. Baraj inşaatında grup adına açıklama yapan Okay Sütçüoğlu, "Kapalı sistemle yapılacak her türlü çalışmaya Gökbük halkı en şiddetli direnci gösterecektir. Bunun bir faturası varsa hepimiz bu bedeli ödemeye, cop yemeye, cezaevine girmeye hazırız. Çocuklarımız, gençlerimiz ve yaşlılarımızla elimizden geleni yapacağımızı herkese duyuruyoruz" dedi.

'HES AMACIYLA YAPILIYOR'

Akçay akarsuyunun gözünden bir şirkete tahsis yapıldığını ve içme suyu adı altında farklı ilçelere götürülmesinin konuşulduğunu belirten Sütçüoğlu, "Sorun, Akçay akarsuyunun, gözünden bir şirkete tahsis edilmesi, içme suyu adı altında farklı ilçelere götürülmesi, satılması, artan suyun Kapıçayı göleti vasıtasıyla toplanması ve mecrasının tamamen kurutulması sorunudur. Bugüne kadar bu projenin, edindiğimiz bilgiler doğrultusunda karşısında olduk ancak daha sonra devlet tarafından projenin revize edilmesi üzerine köyümüzün tepkisini hafiflettik. Nasıl revize edildi? 'Bu gövde HES amacıyla yapılıyor. Gövdede toplanan sudan elektrik üretilecek. HES'ten çıkan su mecrasına bırakılacak. Su akarsuyun yatağından yani Gökbük köyünün içinden akmaya devam edecek ve kanyonu beslemeye devam edecek' düşüncesiyle bugüne kadar sessiz kaldık. Ancak devletimiz tarafından defaten kandırıldık. Şimdi öğrenmiş bulunmaktayız ki bu HES projesi adı altında yapılan gövdede HES inşaatına dair bir çalışma yoktur. Burası isim değişikliğiyle taşkın ve sulama amacıyla yapılan projeye dönüştürüldüğü söylenmekte. Neresi sulanacak? Finike ovası sulanacak. Finike ovasının suya ihtiyacı yok. İki tane çok güçlü bir akarsu denize boşu boşuna dökülüyor. Bu ovanın sulanması insanlarla alay etmektir" diye konuştu.

Nihai hedefin suyu kilit altına almak olduğunu öne süren Sütçüoğlu, suyun pazarlanabilir bir mala dönüştürülmek istendiğini kaydetti. Bölge halkının ve doğanın kimsenin umurunda olmadığına işaret eden Sütçüoğlu, kapalı sistemle yapılacak her türlü çalışmaya halkın en şiddetli direnci göstereceğini aktardı.

Grup açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gökbük'te 'Su' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement