Gökçek: "Benim Gönlümden Geçen Ankaragücü ile Ankaraspor'u Birleştirip, Ankaragücü Adı Altında... - Son Dakika
Spor

Gökçek: "Benim Gönlümden Geçen Ankaragücü ile Ankaraspor'u Birleştirip, Ankaragücü Adı Altında...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, gönlünden geçenin Ankaragücü ile Süper Lig'e çıkma şansı bulunan Ankaraspor'u birleştirip, Ankaragücü adı altında yeniden Süper Lig'de devam etmek olduğunu söyledi.

12.03.2014 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, gönlünden geçenin Ankaragücü ile Süper Lig'e çıkma şansı bulunan Ankara spor'u birleştirip, Ankaragücü adı altında yeniden Süper Lig'de devam etmek olduğunu söyledi.

Başkan Melih Gökçek, katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalar yaptı. Gökçek, Ankaragücü taraftarı içerisinde bir grubun, siyasi olarak kullanılmak istendiğini ve kendisine karşı Kızılay'da protesto eylemi düzenleneceği bilgileri geldiğini belirterek, "Bu konuda rakibimin bir tanesi, özellikle Ankaragüçlü gençleri Kızılay'a doğru bir yürüyüşe geçirtip, bir protesto hareketi meydana getirmek düşüncesinde. Bunu yapanlara ben şunu sormak isterim, Ankaragücü'nden Melih Gökçek kendisi mi ayrıldı. Yoksa Melih Gökçek, üyeliği iptal edilerek, Ankaragücü'nden atıldı mı? Bizi attılar. Attıktan sonra benim sorumluluğum nerede? 'Sen üye olamazsın, herhangi bir şekilde para sarf edemezsin, hükmedemezsin' diyor. Benim elimden alınan yerde benim sorumluluğum nasıl olur, bunun iğne ucu kadar mantığı var mı?" diye konuştu.

"İLK ÜÇE GİREN BİR TAKIM BIRAKTIK"

Kendisini suçlayanlara seslenen Başkan Gökçek, "Aldığım andan itibaren arkadaşlarımla birlikte çalıştık. Hatırlanırsa kulübü bıraktığımız anda altılı turnuva yapılmıştı. Bu turnuvada Ankaragücü şampiyon oldu ve ilk üçe girecek bir takım bıraktık biz. Bizi mahkeme kararıyla kulüpten attılar, o takımı darmadağın ettiler. Edenlerden hesap sorulacağı yerde kalkıp siyasi amaçla böyle yapıyorlar" dedi.

Dünyanın en büyük spor tesislerinden birinin Saray'da yapılarak, Ankaragücü'ne kazandırıldığını ifade eden Başkan Gökçek, "Bir taraftan Ankaragücü küstürdü bizi, öteki taraftan federasyon küstürdü. Biz de o yeri kalktık MİT'e verdik. Halen içim yanar. O bir anlık karardı ve belki de vermememiz gerekirdi. Ama verdik bir kere ve gitti" şeklinde konuştu.

"ANKARA'DAN MUTLAKA BİR ŞAMPİYON TAKIM ÇIKARTMALIYIZ"

Kendisinin sporu çok sevdiğini belirten Melih Gökçek, Ankaragücü ile ilgili olarak da düşüncesini paylaşarak, şunları söyledi:

"Şimdi diyorum ki, Ankaraspor Süper Lig'e çıkabilecek konumda. Şu anda lider. 9-10 hafta daha var inşallah böyle biter ve Süper Lig'e çıkar. Bundan sonra benim gönlümden geçen Ankaragücü ile Ankaraspor'u birleştirip, Ankaragücü adı altında ve formasıyla yeniden Süper Lig'de devam ettirmek. Şimdi ben bunu yapacağım deyince Ankaragüçlülerin büyük ekseriyeti, her önümü kestikleri yerde 'Başkan çok teşekkür ederim' diyerek bana sarılıyorlar. Bir de siyasi olarak hareket eden bir Ankaragücü grubu var. Onlar da 'böyle bir şey istemeyiz, satmayız, yedirmeyiz' diyorlar. Süper Lig'den düşmüş 2. Lig'e. Neyini yedirmiyorsunuz? Biz Ankaragücü'ne sahip çıkarak, Ankara'dan mutlaka bir şampiyon takım çıkarmak arzusundayız." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Gökçek: 'Benim Gönlümden Geçen Ankaragücü ile Ankaraspor'u Birleştirip, Ankaragücü Adı Altında... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement