Gölbaşı'nda Orman Yangını - Son Dakika
Güncel

Gölbaşı'nda Orman Yangını

Gölbaşı\'nda Orman Yangını

İtfaiye YETERSİZ KALDI Orman yangının ramazan bayramına denk gelmesi ve itfaiye personelinin izinli olması nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediyesi Gölbaşı Şubesi yangına tek araçla ve 4 personelle 20 dakikalik gecikmeyle müdahale edebildi.

30.07.2014 15:08

İtfaiye YETERSİZ KALDI

Orman yangının ramazan bayramına denk gelmesi ve itfaiye personelinin izinli olması nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediyesi Gölbaşı Şubesi yangına tek araçla ve 4 personelle 20 dakikalik gecikmeyle müdahale edebildi. Daha sonra yangına Ankara Büyükşehir Belediyesi Dikmen İtfaiye Şubesi'nden ve Ankara merkezden itfaiye aracı ve personel desteği verildi. Çıkan yangının söndürülme çalışmasına Ankara Orman Bölge Müdürlüğü ve çevredeki vatandaşlar destek verdi.

BİRA ŞİŞELERİ VE SİGARA İZMARİTLERİ

Yangının çıktığı bölgede Gölbaşı Emniyet Müdürlüğüne bağlı polisler incelemelerde bulundu. Polis, yangının çıktığı yerde yeni içilmiş çok sayıda bira şişesi ve yeni söndürülmüş sigara izmariti buldu. İtfaiye ve polis, yangının bölgede sigara ve alkol içen kişiler tarafından çıkarılmış olabileceği ihtimaliyle geniş çapta inceleme başlattı. Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Gölbaşı Ekip Amiri Yusuf Kılınç yangın sonrası yaptığı açıklamada, Karşıyaka Mahallesi 974. Sokak adresine tek araç ve 3-5 personelle çıkış yaptık çünkü personelin birisi izinli. Yangının çıkış sebebi sigara izmariti atılmış olabilir. Dürbünümüz yok ki her tarafı gözetleyebilelim. Yangın rüzgarın etgisiyle ormana sıçramış olabilir. Şuan en az 17-18 dönümlük alanda 125-130 adet çam ağacı yanmış olabilir"

SEZER'İN KONUTUNA YAKIN BÖLGEDE YANGIN

Eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Gölbaşı'nda bulunan konutuna yakın otluk alanda yangın çıktı. Yangını gören Sezer'in korumaları, durumu itfaiyeye haber verdi. Orman yangını söndüren ekipler, hemen bölgeye intikal ettirildi. Yangın, şehir merkezine sıçramadan söndürüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gölbaşı'nda Orman Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement