Gölhisar Kitap Fuarı Açıldı - Son Dakika
Yerel

Gölhisar Kitap Fuarı Açıldı

Gölhisar Kitap Fuarı Açıldı

Fuarda yaklaşık 200 bin kitap okuyucuyla buluştu

11.12.2013 10:14

Bu yıl 2'ncisi düzenlenen Gölhisar Kitap Fuarı açıldı.

Gölhisar Spor Salonu'nda Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve bir yayınevi tarafından organize edilen fuarda yaklaşık 200 bin kitap, okuyucuyla buluştu.

Fuarın açılışında konuşan Gölhisar Kaymakamı Muhammet Yasin Kırcı, ilçenin eğitim ve kitap okuma seviyesinin diğer bölgelere göre iyi durumda olduğunu söyledi.

İlçede eğitimdeki başarının, merkezi sınav sistemi sonuçlarına bakıldığında görülebildiğini ifade eden Kırcı, "Bilen insan muteberdir. Kendini, büyüklerini, saygıyı, sevgiyi ve hürmeti bilen, kısacası iyilik, doğruluk, güzellik adına bilen insanlar, gençler yetiştirmek istiyoruz. Bunun da en önemli ve başlıca yolu, doğru yaşta doğru kitaplar okumaktan geçiyor" dedi.

Gölhisar'ın genç nüfus oranına sahip olduğunu anlatan Kırcı, ilçede yaklaşık 4 bin civarında ilk, orta ve lise düzeyinde, 2 bin civarında da yüksekokul düzeyinde öğrenci bulunduğunu kaydetti. Kırcı, "Nüfusumuzun yüzde 40'ının öğrencilerden oluştuğu görülüyor. Bu oran, Türkiye potansiyeli ve ortalamasının da üzerinde bir orandır" diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Karapınar ise Gölhisar Kitap Fuarı'nın geçen yıla göre daha kapsamlı olduğunu belirtti. İlçenin okuma standardının bulunduğuna dikkati çeken Karapınar, kültür ve eğitim kenti Gölhisar'ı bir kademe daha yukarıya çıkarmanın gayreti içerisinde olduklarına vurguladı.

Karapınar, fuarla okuma standardını, geleneğini, davranışını, kültürünü yaygınlaştırmayı amaçladıklarını kaydetti.

Fuar, 13 Aralık Cuma gününe kadar açık kalacak. - Burdur

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gölhisar Kitap Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement