Gölmarmara'da Balık Avı Denetimi - Son Dakika
Yerel

Gölmarmara'da Balık Avı Denetimi

Elektroşok yöntemi ile balık avlandığı iddiasının ardından Gölmarmara Gölü'nde denetimler arttırıldı.

07.02.2014 15:05

Gölmarmara ve Çevresi Su Ürünleri Üretim ve Değerlendirme Kooperatifi üyesi balıkçıların, Gölmarmara Gölü'nde elektroşok yöntemi ile balık avlandığını iddia etmesinin ardından, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından göldeki denetimler arttırıldı.

Su Ürünleri Mühendisi ve Su Ürünleri Kontrolörü Kadir Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada elektroşok yöntemi ile balık avlanmasının yasak olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu:

"2013 yılının gayri resmi rakamlarına göre Gölmarmara Gölü'nde 150 ton balık avlandı. Yani Gölmarmara ve Çevresi Su Ürünleri Üretim ve Değerlendirme Kooperatifi üyesi balıkçılar geçtiğimiz yıl yaklaşık 750 bin lira gelir elde etmiş durumdalar. Geçtiğimiz yıl 1 Mart tarihinden bu yana Gölmarmara Gölü'nde 150'ye yakın denetim yapıldı. Yapılan denetimlerde iç sularda ve denizlerde kullanılması tamamen yasak olan 100 bin metreye yakın misina ağı ele geçirildi. Gölümüzde son günlerde hiç rastlamadığımız bir avcılık türü gelişti. Bu da elektroşok yöntemi ile balık avcılığı. Bu yöntemle göle 12 bin volt elektrik veriliyor. Bu yöntem, gölde yaşayan sadece balıklara değil binlerce tür organizmaya da zarar veriyor. Bu yöntemle avlananlara 1380 sayılı su ürünleri kanunu ile bin 959 lira ceza veriliyor. Bu yöntemle avlanan balıkçılara karşı mücadelemiz aralıksız devam edecektir."

Göldeki denetimlerde balıkçıların ruhsatları, balıkların boyları ve av malzemeleri kontrol edildi. Kooperatif üyesi balıkçılar ise denetimlere devam edilmesini istedi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gölmarmara'da Balık Avı Denetimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement