Gölmarmara'da Kaza - Son Dakika
Güncel

Gölmarmara'da Kaza

Gölmarmara\'da Kaza

DİSK Marmara Bölge Temsilciliği, Manisa Gölmarmara’da meydana gelen 15 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili açıklama yaptı.

07.07.2015 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DİSK Marmara Bölge Temsilciliği, Manisa Gölmarmara'da meydana gelen 15 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili açıklama yaptı.

DİSK, KESK, TMMOB ve Bursa Tabip Odası yetkilileri, DİSK-Birleşik Metal-İş Sendikası toplantı salonunda Manisa'da hayatını kaybeden 15 tarım işçisi için bir basın açıklaması yaptı. Birleşik Metal-İş Bursa Şube Başkanı Ayhan Ekinci, son yıllarda artan işçi ölümlerine dikkat çekti. 2015 yılının ilk 6 ayında 794 işçinin çalışırken vefat ettiğini anlatan Ekinci; "İşçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirleri alınmadığı için insanlarımızı yitirmeye devam ediyoruz" dedi.

Kamyonet kasasında işçi taşınırken gerçekleşen olaya 'kaza demek mümkün değil, bu açıkça bir katliamdır' diyen Ekinci, "Mevsimlik işçiler sosyal güvenlik şemsiyesi içine alınmalıdır. Tarım işçileri İş-kur'da kayıt altına alınarak kamusal hizmet alanından yararlanmaları sağlanmalıdır. Çalışma saatleri yasaların belirlediği günlük çalışma saatlerine çekilmeli, ulaşım barınma ve sağlıkla ilgili koşullar insana yaraşır hale getirilmelidir. Mevsimlik tarım işçilerinin ücret düzeyi, işçi sağlığı ve iş güvenliği koşulları iyileştirilmelidir. Yapılması gerekenler bellidir" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gölmarmara'da Kaza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement