Gölpazarı'nda "2. Köyünü Yaşat Heykel Sempozyumu" - Son Dakika
Güncel

Gölpazarı'nda "2. Köyünü Yaşat Heykel Sempozyumu"

Mimar Sinan Üniversitesi Yapı Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde "2. Köyünü Yaşat Heykel Sempozyumu" düzenlendi.

01.07.2016 14:28

Mimar Sinan Üniversitesi Yapı Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde "2. Köyünü Yaşat Heykel Sempozyumu" düzenlendi.

Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Yapı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Yardımcı Doç. Dr Ümit Arpacıoğlu, Tongurlar köyündeki sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, "Köyünü yaşat projesi" kapsamında ilçe meydanlarının güzelleştirilmesi için birçok heykelin yanı sıra köy çeşmeleri yapılacağını söyledi.

Kırsal alanların ve özellikle köylerin sorunlarının yeniden etkin kullanımını ele alan proje kapsamında, sanatın köylü ve ilçe halkı ile buluşması, mekansal kalitenin arttırılması amacıyla yapılan birçok faaliyetten birini de sempozyumun oluşturduğunu anlatan Arpacıoğlu, şöyle konuştu:

"Güncel sanatın kırsalda yaşayan insanlar ile olan bağının zayıf kaldığı düşüncesinden yola çıkarak, proje kapsamında yalnızca mekansal konfor değil, insanların yaşamlarına dokunacak sanat eserlerinin de bu bağı kuvvetlendirmesi için sanata önemli bir yer verilmiştir. Proje kapsamında farklı sanat dallarının köy ve kırsal sorunları etrafında sanat üretimleri gerçekleştirmeleri amaçlanmıştır. Heykeltıraşlar köy içinde işlevsel bir yorum oluşturmaya çalışarak, eserlerini insanların buluşabileceği, oturup dinlenebileceği küçük köy çeşmesi ve meydanları olarak düşünmüşlerdir. İlçe merkezinde de aynı şekilde mekansal kalitenin artması, insanların sanatla bir arada olabilmeleri amacıyla merkez noktalara heykeller hazırlanmıştır."

Belediye Başkanı Vedat Kazıcı ise Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Yapı Uygulama ve Araştırma Merkezi ile başlattıkları proje kapsamında geçen yıl birincisini yaptıklarını ifade etti.

Nüfusu küçük ilçelerde bu tür sanatsal faaliyetlerin yapılabilmesinin oldukça zor olduğunu belirten Kazıcı, "Proje kapsamında gönüllülük esasına göre yürütülüyor ve yüzlerce mimarlık fakültesi öğrencileri ile heykeltıraşlar ve profesörler yaz tatillerini bizimle birlikte geçiriyorlar, karşılıksız hizmet ediyorlar. Gönüllü olarak katılan arkadaşlara ve projeye sponsorluk yapan firmalara yürekten teşekkür ediyorum. Bu sempozyum kapsamında hazırlanan ve çalışılan eserlerin ilçemizin alt yapı çalışmaları tamamlanması ile birlikte ilçe merkezinde sergileneceğini ve değer katacağına inanıyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gölpazarı'nda '2. Köyünü Yaşat Heykel Sempozyumu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement