Gömeç Hem'den Sene Sonu Sergisi - Son Dakika
Yerel

Gömeç Hem'den Sene Sonu Sergisi

Gömeç Hem\'den Sene Sonu Sergisi

Balıkesir’in Gömeç Halk Eğitimi Merkezi (HEM) tarafından düzenlenen kurslar ve sergilerin belge dağıtım törenine ilgi yoğun oldu.

10.06.2014 16:09

Balıkesir'in Gömeç Halk Eğitimi Merkezi (HEM) tarafından düzenlenen kurslar ve sergilerin belge dağıtım törenine ilgi yoğun oldu.

Gömeç HEM binasında gerçekleşen törende; Kaymakam Naif Yavuz, Garnizon Komutanı Özcan Akdemir, Belediye Başkan Vekili Zekeriya Babayiğit, daire amirleri, çevre ilçelerden gelen Halk Eğitimi Merkezi Müdürleri, kurslara katılan ve başarılı olan 323 kursiyer hazır bulundu. Törende konuşan Gömeç Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Kemal Doğrul, günümüzde Hayat Boyu Eğitimin önemini vurgulayarak, "İçinde yaşadığımız bilgi çağında, dünyadaki gelişmelerden haberdar olmak, başarılı bir kariyere sahip olmak, daha bilinçli ebeveynler olmak, saygınlığımızı artırmak, kendimizi ifade edebilmek ve öğrenmenin mutluluğunu yaşayabilmek için Hayat Boyu Öğretim çok önemlidir" dedi.

2013-2014 Eğitim Öğretim yılında Gömeç Halk Eğitim Merkezi bünyesinde; Çocuk Gelişiminden Hasta Kabul İşlemlerinden Kalorifer Ateşçiliğinden Emlak Danışmanlığına Sanat ve Tasarımdan Görsel Sanatlara Avcı Eğitiminden Bilgisayara, Geçici Ustalık Eğitimine, Arıcılıktan Kuaförlüğe kadar geniş bir yelpazede vatandaşların istek ve ihtiyaçları doğrultusunda kurslar açıldığını anlatan Doğrul, "Yaz Kursları Kapsamında İlçe Spor Müdürlüğü iş birliğinde açmayı planladığımız Basketbol, Voleybol, Badminton ve Masa tenisi Kurslarından ilçemiz de yaşayan gençlerin ve çocukların merkezimize kayıt yaptırarak faydalanabileceklerini belirtmek istiyorum. Her Yıl Mayıs-Haziran aylarında Halk Eğitim Merkezlerince bir yıllık emeğin görücüye çıktığı, kadınlarımızın hünerli ellerinin şekil verdiği ürünler sergilenmekte, siz değerli davetlilerin beğenisine sunulmaktadır. 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılında Müdürlüğümüzce İlçemiz Merkez belde ve köylerinde 30 alanda 104 kurs açılmış bu kurslarımıza 1987 kursiyer kayıt olmuş, başarılı olan 938 kursiyer belge almaya hak kazanmıştır. Bugün burada açılışını yaptığımı sergi için; açtığımız 15 kursa 323 kursiyer devam ederek belge almaya hak kazanmıştır. Kurslarımıza devam ederek belge almaya hak kazanan kursiyerlerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Gömeç Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Kemal Doğrul konuşmasında; 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında yaptıkları çalışmalarda; 42 meslek edindirme, 27 genel, 3 okuma-yazma ve 32 adet Okullar Hayat Olsun etkinlikleri kapsamında kursu çatıklarını ve bu kurslara 2 bin 32 kursiyerin katıldığını da sözlerine ekledi.

KAYMAKAM YAVUZ'DAN ÖVGÜ

Törende konuşan Gömeç Kaymakamı Naif Yavuz ise, halk eğitiminin önemine vurgu yaparak, her şeyin başının eğitim olduğunu ve eğitimin yaşının olmayacağının altını çizdi. Gömeç Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün halkın eğitiminde büyük bir özveriyle çalıştığına işaret eden Kaymakam Yavuz, 10 bin nüfuslu Gömeç'te bu yıl 2 binin üzerinde vatandaşa eğitim verilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Gömeç HEM yönetimine teşekkür etti. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gömeç Hem'den Sene Sonu Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement