Gönen'deki Mirciler Okulu, Romanya Yolcusu - Son Dakika
Yerel

Gönen'deki Mirciler Okulu, Romanya Yolcusu

Gönen\'deki Mirciler Okulu, Romanya Yolcusu

Balıkesir’in Gönen ilçesindeki Mirciler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, Romanya’da düzenlenecek olan ve ‘EAST TECH’ yazılım şirketinin organize ettiği ‘How to build an international company’ sergisine katılmak üzere 20-25 Nisan 2015 tarihlerinde Romanya’nın Oradea kentine gidecekler.

13.04.2015 16:26

Balıkesir'in Gönen ilçesindeki Mirciler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, Romanya'da düzenlenecek olan ve 'EAST TECH' yazılım şirketinin organize ettiği 'How to build an international company' sergisine katılmak üzere 20-25 Nisan 2015 tarihlerinde Romanya'nın Oradea kentine gidecekler.

Mirciler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, daha önce Finlandiya'da Microsoft sponsorluğunda yapılan uluslar arası yarışmada derece elde etmişler ve Finlandiya'daki girişimcilerden tam not almışlardı. Yarışmalara katılan öğrencilerin, hem okul, hem de bu tür aktivitelerde yer alarak başarılı olmalarının kolay olmadığını ve bu öğrencilerin takdir edilmeleri gerektiğini söyleyen proje koordinatörü İlker Eren, maalesef kendi ülkemizde bu tür çalışmaların yetkili makamlarca hiç takdir ve destek görmediğini söyledi.

Sıra dışı iş fikirlerinin yer aldığı projeler arasında yapılan değerlendirmede dereceye giren öğrenciler, Finlandiya'da düzenlenen törenle ödüllendirilmişlerdi. Sergilenen projeler, yarışma jürisi tarafından yenilikçilik, geliştirme süreci, yaygın etki ve fayda, uygulanabilirlik ve kullanılabilirlik yönlerinden değerlendirildi. Öğrenciler, yurt dışındaki etkinliklerde, dil problemleri olmasına rağmen Türkiye'yi başarıyla temsil ediyor. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gönen'deki Mirciler Okulu, Romanya Yolcusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement