Gönül: "Örgütlenme Anlamında Büyük İlerleme Kaydediyoruz" - Son Dakika
Yerel

Gönül: "Örgütlenme Anlamında Büyük İlerleme Kaydediyoruz"

Gönül: "Örgütlenme Anlamında Büyük İlerleme Kaydediyoruz"

Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Sekreteri Hacı Gönül, Türkiye genelinde 15 bin yeni üye kazanan Çelik-İş Sendikası'nın örgütlenme anlamında büyük ilerleme kaydettiğini belirtti.

23.09.2013 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Sekreteri Hacı Gönül, Türkiye genelinde 15 bin yeni üye kazanan Çelik-İş Sendikası'nın örgütlenme anlamında büyük ilerleme kaydettiğini belirtti.

Gönül, sendikadaki gelişmelere yönelik yaptığı açıklamada, Cengiz Gül'ün sendikanın genel başkanlığına geldiği günden bu güne kadar Türkiye genelinde 15 bin yeni üye kazandıklarını söyledi. Üye sayılarının artmasıyla doğru orantılı olarak örgütlenme çalışmalarının da hız kazandığını söyleyen Gönül, Çelik-İş Sendikası'nın her siyasi düşünceden, her ırktan, her mezhepten ve her bölgeden çalışanların temsil edildiği sarsılmaz bir örnek yapıyı oluşturduğunu anlattı. Gönül, " Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 17 Eylül itibari ile Türk Hava Yollarında HABOM ve MNG şirketlerinin birleşerek meydana getirdikleri 5 bin kişiden oluşacak olan 'Türk Hava Yolları Havacılık Bakım Onarım Merkezi A.Ş.' için yetkiyi Çelik-İş Sendikasına vermiştir. Ayrıca Sivas Demir-Çelik çalışanlarının tamamı malum sarı sendikadan topluca istifa ederek, Çelik-İş Sendikası'na katılmışlardır" dedi.

Gönül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çelik-İş Sendikası'nın aldığı ücret zamlarının yanında, malum sarı sendikanın utanması gerekir. Ancak sözleşme ve işçi hakları dışında yaptıkları başarılı işlerinde olduğunu unutmamak gerekir. Bunların başında ise emekleri sömürülen ve hakları gasp edilen sendikasız işyerlerinde örgütlenme yerine daima sendikalı işyerlerinde çalışanların birlik ve beraberliğini bozacak, badireye sürükleyecek, karşılıklı kin ve nefreti körükleyecek adımların, söylemlerin ve hareketlerin içinde olmaktır. Çelik-İş Sendikası İsdemir'de ayrışmaya 1989'deki grev ile son vererek, her siyasi düşünceden, her ırktan, her mezhepten ve her bölgeden çalışanların temsil edildiği sarsılmaz bir örnek yapıyı oluşturmuştur. Bu yapıyı bozmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Hiç kimsenin bu yapıdan nemalanmasına asla izin vermeyeceğiz." - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gönül: 'Örgütlenme Anlamında Büyük İlerleme Kaydediyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement