Gönül Verdiği Sanatta İlk Sergisini Açtı - Son Dakika
Yerel

Gönül Verdiği Sanatta İlk Sergisini Açtı

Gönül Verdiği Sanatta İlk Sergisini Açtı

Yaşamını ve çalışmalarını İzmir’in Foça ilçesinde devam ettiren Emine Esgici, ’Renklerin Suyla Dansı’ adını verdiği ilk kişisel Ebru sergisini Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Sanat Galerisi’nde açtı.

21.11.2015 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaşamını ve çalışmalarını İzmir'in Foça ilçesinde devam ettiren Emine Esgici, 'Renklerin Suyla Dansı' adını verdiği ilk kişisel Ebru sergisini Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Sanat Galerisi'nde açtı.

2009 yılından bu tarafa Ebru sanatıyla uğraşan Emine Esgici, sanata adeta gönül verdi. 2013 yılında emekli olduktan sonra tamamen sanata yönelen Esgici, ilk kişisel sergisini de açtı. Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Sanat Galerisi'nde açılan sergiye sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Sergide, Ebru sanatının hemen her türüne ait 52 tablo yer alırken, katılımcılarda el emeği çalışmaları hayranlıkla inceledi. Ebru sanatını bir arkadaşı sayesinde gördüğünü anlatan Emine Esgici, "Bir arkadaşımı uğraşırken gördüğüm bu sanata aşık oldum. Önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kurslarına daha sonra bu işin ülkemizdeki en önemli isimlerinden Ahmet Mahmut Peşteli Hoca'nın atölyesine devam ettim. Onun eğitimi, yönlendirmesi ve kritikleriyle eserler ürettim. Katıldığımız karma sergilerden sonra hocamız geçen yıl kendi eserlerinin de yer aldığı bir sergi sonrası aralarında benimde olduğum beş öğrencisine icazet verdi. Bu, resmi belge olmasa da bir diploma, ustalık belgesi anlamını taşıyor. Ebru sanatına karşı sorumluluğumun arttığı bilinciyle ürettiklerimle sanatseverlerin karşısına bu kez yalnız çıktım. Sergimde hat taraklı ebru, battal ebru, hatip ebrusu, dalgalı ebru, akkase ebru ve çiçekli ebru örnekleri yer alıyor" dedi.

Emine Esgici'ye ait sergi, 27 Kasım 2015 Cuma gününe kadar ziyarete açık olacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gönül Verdiği Sanatta İlk Sergisini Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement