Gönüllü Çalgıcılardan Asker Uğurlaması - Son Dakika
Güncel

Gönüllü Çalgıcılardan Asker Uğurlaması

Gönüllü Çalgıcılardan Asker Uğurlaması

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde, celp dönemlerinde otogara gelen çalgıcılar, asker uğurlamalarında ücretsiz davul zurna çalıyor.

05.02.2015 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde, celp dönemlerinde otogara gelen çalgıcılar, asker uğurlamalarında ücretsiz davul zurna çalıyor.

Fethiye Otogarı'nda 2 gündür vatani görevini yapacak 1995/1 tertip asker adaylarını uğurlama heyecanı yaşanıyor. Uzun araç konvoylarıyla kent turu attıktan sonra asker adayları otogara geliyor. Geçen yıllarda ücret karşılığı tutulan çalgıcılarla uğurlanan asker adayları, son birkaç yıldır ise gönüllü çalgıcılar eşliğinde yolcu ediliyor. Celp dönemlerinde otogara gelen çalgıcılar, hüzünlü vedaları davullu zurnalı eğlenceye dönüştürüyor. Otobüs hareket etmeden davul zurna eşliğinde oynayan asker adayları, yakınları tarafından havaya fırlatıldıktan sonra otobüslere biniyor. Asker adaylarından ücret talep etmeyen çalgıcılar, yakınlarından da çoğu zaman ücret almıyor.

'ASKERLERDEN ÜCRET TALEP ETMİYORUZ'

Hafta boyunca Fethiye Otogarı'nda asker uğurlaması için bekleyeceklerini söyleyen davulcu Hüseyin Yıldızoğlu, askerlerden hiçbir ücret talep etmediklerini belirtti. Her celp döneminde asker uğurlaması için otogara geldiklerini anlatan Yıldızoğlu, "Aileler çocuklarını uğurlarken zorlanıyor. Bazen biz de onlarla birlikte ağlıyoruz. Zaten biz bu uğurlamalara neşe ve eğlence katmak için geldik. Biz olmasak aileler mümkün değil çocuklarını gönderemezler" dedi.

'EĞLENCEYE DÖNÜŞTÜYÜORLAR'

Fethiye Otogarı çalışanı Saim Güçlü ise yılda 4 kez asker uğurlama yoğunluğunu yaşadıklarını anlatırken, çalgıcıların askerlerden ücret almadığını kaydetti. Güçlü, "Sağ olsunlar, var olsunlar. Çalgıcılar asker uğurlamalarını hüzün ve gözyaşı yerine eğlenceye dönüştürüyor" diye konuştu. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gönüllü Çalgıcılardan Asker Uğurlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Kk: Helal olsun 0 0 Yanıtla

Advertisement