Google'dan "Büyümeye Devam!" - Son Dakika
Teknoloji

Google'dan "Büyümeye Devam!"

Google, Apple ve Facebook gibi devlerin gölgesinde kalsa da, büyümeye devam ediyor!

30.01.2015 19:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Google'ın internet aramaları dışında pek çok farklı şeyle daha uğraştığını herkes biliyor. Wall Street'in merak ettiği şey ise, bu projelerin ne zaman para kazandırmaya başlayacakları.

Perşembe günü yapılan açıklamaya göre, 2014'ün son üç ayında Google'ın net gelir büyümesi yüzde 10 oldu. Bu miktar, 60 milyar doların üzerinde geliri olan bir firma için oldukça yüksek olsa da, aynı çeyrekte Apple ve Facebook gibi teknoloji endüstrisinin standartlarını belirleyen firmaların büyümesinin yanında düşük kalıyor.

Google'ın internet aramaları işi, çoğu firmanın imreneceği türden. Arama motoru ve YouTube gibi Google'ın kendi sitelerinden gelen gelir, bir önceki yıla göre yüzde 18 artarak firmanın toplam gelirinin üçte ikisinden biraz fazlasını oluşturmakta.

Google'ın Wall Street analistleri ile gerçekleştirdiği konferans görüşmesinde, Google yöneticileri firmanın daha az bilinen işleri üzerine yorum yapmaktan çekindiler. Ancak Play Store'u da içeren "diğer" kategorisinde geçtiğimiz yılın aynı çeyreğine göre yüzde 19'luk bir büyüme olduğu ve gelirin 1.95 milyar dolara çıktığı belirtildi.

Çeyrekteki net kazanç ise 2013 yılının aynı çeyreğindeki 3.38 milyar dolara göre belirgin bir artış göstererek 4.76 milyar dolara yükselmiş durumda. Ancak hisse başına elde edilen kazanç, analistlerin beklentilerini karşılamayı başarabilmiş değil. Bloomberg'in söylediğine göre analistler, Google'ın 14.8 milyar dolarlık bir net gelir elde etmesini beklemekteydiler.

İlgi çekici bir şekilde, firmanın araştırma ve geliştirme alanında gerçekleştirdiği harcamalar da bir önceki yılın aynı çeyreğine göre artarak, 2.1 milyar dolardan 2.8 milyar dolara çıkmış durumda. Bu durum da Google'ın yakın zamanda gelir sağlaması beklenmeyen özel roket firmaları gibi projelere fazla yatırım yaptığını ispatlıyor.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Google'dan 'Büyümeye Devam!' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement