Google'dan Mobil Satın Alma Düğmesi Geliyor - Son Dakika
Teknoloji

Google'dan Mobil Satın Alma Düğmesi Geliyor

Google\'dan Mobil Satın Alma Düğmesi Geliyor

Telefon ve tabletler üzerinden alışveriş yapmak kolaylaşıyor.

18.05.2015 06:47
Mahmut Saral - -

Teknoloji devi Google, şimdi de mobil alışveriş işine adım atmaya hazırlanıyor. Hayır, Google'ın amacı Ebay, Amazon gibi bir platform oluşturarak ürünler satmak değil. Bunun yerine var olan kaynakları daha verimli bir şekilde kullanarak teknolojiseverlerin beğenisine sunmak ve akıllı telefon, tablet gibi cihazlar üzerinden yapılacak alışverişleri kolaylaştırmak.


The Wall Street Journal'da yer alan habere göre Google, Shop on Google başlığı altında bir düğme hazırladı. Telefonunuzdan ya da tabletinizden bir arama yaptığınızda, o aramayla ilgili sonuçları görebileceksiniz ve yanında da "Satın Al" seçeneği yer alacak. Google aracılığıyla istediğiniz ürünleri rahatlıkla alabileceğiniz gibi yapacağınız alışveriş tercihleri de veri olarak kaydedilip sonraki muhtemel alışverişleriniz için Google tarafından size benzer öneriler olarak sunulabilecek.


Baktığımızda akıllı telefon ekranlarından alışveriş yapmak pek kolay değil. Birçok detay girmeniz gerekiyor ve dokunmatik panel ile ufak ekran üzerinden bu tip detaylarla uğraşmak birçok kullanıcıyı sıkıyor. Bu yüzden de Ebay ve Amazon gibi siteler, hazırladıkları uygulamalarla alışverişleri basitleştiriyor. Eh, Google da bir nevi bu amaçta şimdi. Ama düşünceler, Google'ın bu hamlesinin Ebay ve Amazon gibi perakendecilerle arasını açabileceğini, özellikle reklamlar konusunda anlaşmazlıkların yaşanabileceğine işaret ediyor.


Yeni bilgiler geldikçe haberdar edeceğiz.



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Google'dan Mobil Satın Alma Düğmesi Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement