Google'dan Wassily Kandinsky Doodle'ı - Son Dakika
Teknoloji

Google'dan Wassily Kandinsky Doodle'ı

Google\'dan Wassily Kandinsky Doodle\'ı

Google, ressam ve sanat kuramcısı Wassily Kandinsky için Doodle hazırladı.

16.12.2014 08:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Emre Çetinkaya - -

Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google, özel günler için özel Doodle'lar hazırlamaya devam ediyor. Google, hazırladığı bu Doodle'lar ile önemli gün ve haftaları kullanıcılarına hatırlatmayı amaçlıyor. Son olarak geçtiğimiz ay Öğretmenler Günü için özel bir Doodle hazırlayan Google, bugün ise ressam ve sanat kuramcısı Wassily Kandinsky'nin 148. doğum günü için bir Doodle hazırladı.


Google'ın hazırladığı Doodle'a tıklandığında ise 'Wassily Kandinsky'nin Google'daki arama sonuçlarına ulaşılabiliyor.


Wassily Kandinsky kimdir?


Vasiliy Wassilyevich Kandinskiy, ressam ve sanat kuramcısı. Teorileri ve uygulamalarıyla 20. yüzyılda etkin rol oynayan önemli bir kuramcı ve ressam olmuştur.


Kandinskiy 1866'da Moskova'da doğdu. 1886 yılında Moskova Üniversitesi'nde hukuk ve ekonomi okumaya başladı. Üç yıl sonra Vologda'ya düzenlenen etnografik bir geziye katıldı, ardından Rus Halk Sanatı üzerine bir makale yazdı. Bu deneyimin Kandinsky'yi ne kadar etkilediği, Song of Volga , Couple Riding, Colorful Life adlı ilk dönem resimlerinde rahatlıkla fark edilir. Bu resimler, kompozisyon koyu üzerine açık ve ışıklı formlar ile kurgulanmıştır. St. Petersburg ve Paris'e seyahat eden Kandinsky, 1896 senesinde hukuk alanında ki kariyerini terk edip ressam olmaya karar verdi. (Vikipedi)




Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Google'dan Wassily Kandinsky Doodle'ı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement