Google, İnternet Balonlarını Test Etmeye Başlıyor - Son Dakika
Teknoloji

Google, İnternet Balonlarını Test Etmeye Başlıyor

Google, İnternet Balonlarını Test Etmeye Başlıyor

Google'ın internet balonları Avustralya'da test ediliyor.

17.11.2014 19:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Emre Çetinkaya - -

Teknoloji devi Google'ın, Project Loon ismindeki dev projesini duymuş muydunuz? . Google bu projeyle, insansız sıcak hava balonlarıyla Wi-Fi bağlantısı dağıtmayı amaçlıyor. 15 metre genişliğinde ve alışveriş torbalarından sadece 3 kat daha kalın polietilenden meydana gelen bu balonların her birinin içinde Linux tabanlı mini bir bilgisayar bulunuyor. Bu bilgisayarların üzerinde Wi-Fi bileşenleri ve antenleri, GPS, sıcaklık sensörü dahil çeşitli hareket sensörleri bulunuyor.


Google bu projesini hayata geçirmek adına ciddi testlere başlamaya hazırlanıyor. The Guardian'ın yapmış olduğu habere göre Google, Avustralya'nın Telstra isimli operatörüyle beraber testlere başlıyor. Belirtilene göre, Aralık ayında Avustralya'nın Queensland bölgesine 20 tane internet balonu salınacak. Her biri yaklaşık 20 km'ye kadar sinyal gönderebilme kapasitesine sahip balonlar başarılı olursa Avustralya'nın farklı bölgelerinde de kullanılacak.


Öte yandan Project Loon'un karşısındaki en büyük sorun ise rüzgar olarak gözüküyor. Rüzgar beklenmedik bir şekilde eserse balonları düşürebilir ya da bağlantıya zarar verebilir. Bakalım Avustralya'daki testler başarılı olacak mı? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?




Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Google, İnternet Balonlarını Test Etmeye Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement