Göp: Başbakanların Görevi, Gazetecilere İşini Öğretmek Değildir - Son Dakika
Güncel

Göp: Başbakanların Görevi, Gazetecilere İşini Öğretmek Değildir

Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendine soru soran Zaman Gazetesi muhabiri Tuğba Mezararkalı'ya "Bence yer değiştirin, durmayın oralarda" dediğini hatırlattı.

04.04.2014 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendine soru soran Zaman Gazetesi muhabiri Tuğba Mezararkalı'ya "Bence yer değiştirin, durmayın oralarda" dediğini hatırlattı. GÖP, "Başbakanların görevi, gazetecilere işini öğretmek değildir" ifadelerini kullandı.

GÖP'ten yapılan açıklamada, Erdoğan'ın, kendine soru soran Mezararkalı'ya yönelik tavrının, anlaşılır bir üslup olmadığı vurgulanarak, şöyle denildi:

"Muhabire, mesleğini öğretmek, "Bence yer değiştirin, durmayın oralarda' demek, Başbakanların görevi değildir. Bu tavır ve anlayış basına ve gazetecilerin çalışma özgürlüğüne açıkça müdahaledir. Gazetecilerin, özgür habercilik yapmalarının giderek zorlaştığına tanık oluyor ve endişelerimizin derinleştiğini bir kez daha vurguluyoruz. Siyasileri gazetelere ve gazetecilere yönelik müdahaleden vazgeçmeye çağırıyoruz."

-AA MUHABİRİNE SALDIRI-

Açıklamada, seçim sonuçlarına yapılan itirazlar üzerine yeniden sayımların yapıldığı Bayburt Adliyesi'nde, AA muhabiri Abdülkadir Nişancı'nın engellenmesinin de basın özgürlüğüne yönelik açık bir saldırı olduğu belirtilerek, "AA Muhabiri Abdülkadir Nişancı'nın görev yaptığı sırada, siyasi bir gruptan engel olan bazı kişilerin, tehdit ve taş atma girişimlerini kabul etmek mümkün değildir. Seçim ortamının yarattığı bu gergin atmosferin en kısa sürede bitmesini diliyoruz. Haber yapmaktan başka hiçbir amaç taşımayan gazetecilere yönelik engelleme çabalarını ve saldırıları kınıyoruz. Saldırının sorumlularının en kısa sürede bulunmasını ve haklarında işlem yapılmasını istiyoruz" denildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Göp: Başbakanların Görevi, Gazetecilere İşini Öğretmek Değildir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement