Gördes Belediyesi Kum-Çakıl Ocağı Tesisini Yeniledi - Son Dakika
Yerel

Gördes Belediyesi Kum-Çakıl Ocağı Tesisini Yeniledi

Gördes Belediyesi Kum-Çakıl Ocağı Tesisini Yeniledi

Manisa’nın Gördes ilçesinde kum ve çakıl ihtiyacının karşılanması için geçtiğimiz yıllarda kurulan Kum Çakıl Ocağı’nın makine ve ekipmanları yenilenerek revize edildi.

16.08.2014 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Gördes ilçesinde kum ve çakıl ihtiyacının karşılanması için geçtiğimiz yıllarda kurulan Kum Çakıl Ocağı'nın makine ve ekipmanları yenilenerek revize edildi. Manisa'nın büyükşehir olmasıyla birlikte Gördes'e bağlanan mahallelere hizmet götürecek olan Gördes Belediyesi, Kum Çakıl Ocağı'nı yenileyerek kapasitesini tüm mahallelere hizmet verecek düzeye getirdi.

Saatte 180 ton kapasiteye çıkan tesis Gördes'e bağlı 63 mahalleye zorlanmadan hizmet verebilecek. Altyapı, parke taşı imalatı ve inşaat sektöründe kullanılacak birçok malzemeyi üretebilen Gördes Belediyesi Kum Çakıl Ocağı'ndaki yenileme çalışmalarının toplan maliyeti ise yaklaşık 180 Bin TL civarında. Tesisin yenilenen makine ve ekipmanları arasında; dinamolar, kırıcılar, bantlar, makaralar, elekler ve takozlar bulunuyor.

Yenileme çalışmalarının tamamlanmasının ardından Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol tesisi ziyaret ederek personellerden bilgi aldı. Kum Çakıl Ocağı'nın yenilenen makine ve ekipmanlarını personelleriyle birlikte test eden Akyol, "Kum ve çakıl ihtiyacı ilçemizin kanayan yaralarından birisiydi. Geçtiğimiz dönem ilçemize büyük bir yatırım kazandırarak bu yaraya merhem olduk. Hizmet alanımızın artması ve tesis ekipmanlarımızın yıpranması sonucu Kum Çakıl Ocağımızı bakım ve onarıma aldık. Bakım ve onarım çalışmalarının tamamlanmasıyla tesisimizin kapasitesini büyük oranda artırdık. Tesisimiz saatte yaklaşık 180 ton üretim yapabilecek bir kapasitede. Bu kapasite ilçemizin ve mahallelerimizin taleplerini rahatlıkla karşılayacaktır. Bakım onarım çalışmalarında emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyorum" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gördes Belediyesi Kum-Çakıl Ocağı Tesisini Yeniledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement