Görele'den Getirdikleri Toprağı Şehitliğe Koydular - Son Dakika
Yerel

Görele'den Getirdikleri Toprağı Şehitliğe Koydular

Giresun'un Görele ilçesinden yola çıkan iki bisikletçi, getirdikleri toprağı Kop Dağı'ndaki Şehitlik Abidesi'ne bıraktı.

27.03.2014 13:27

Giresun'un Görele ilçesinden yola çıkan iki bisikletçi, getirdikleri toprağı Kop Dağı'ndaki Şehitlik Abidesi'ne bıraktı.

Bisikletlerle yola çıkan ve Erzurum'da mola veren Mehmet Emrah Bekçi ile Serkan Namazcı, kilometrelerce pedal çevirerek Kop Dağı'na toprak götürdü.

Bekçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının Çanakkale Savaşı'nda ortaya konulan vatan savunması ve şehitlerin Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü için yaptığı fedakarlıklara dikkat çekmek olduğunu söyledi.

Pedal çevirirken, aynı zamanda bisikletin bir ulaşım aracı olduğu bilincini halk arasında yaygınlaşmasını sağlamak istediklerini belirten Bekçi, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü için ortaya konulan zafer tüm dünyaya örnek olmuş ve bir emsali daha bulunmamakta. Şehitlerimizin bu vatanın bağımsızlığı için canlarını seve seve vermesi toplumda bu ülke topraklarının kolay kazanılmadığını göstermek adına Görele'den getirdiğimiz emanet toprağı Şehitlik Abidesi'ne koyduk. Görele'den getirdiğimiz selamı şehitlerimize ilettik. Pedal çevirerek buraya gelmek aynı zamanda Türkiye'nin her karış toprağının farklı bir güzellikle olduğunu bir kez daha görmemize vesile oldu. Bir yerde kahverengi, başka yerde yeşil, başka bir yerde mavinin tonlarını görüyorsunuz. Amacımız gelecek yıllarda da yine pedal çevirerek şehitliği ziyaret etmek." - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Görele'den Getirdikleri Toprağı Şehitliğe Koydular - Son Dakika


Advertisement