Görme Engeliler İçin "Gözü Kapalı" Yola Çıktılar - Son Dakika
Kültür Sanat

Görme Engeliler İçin "Gözü Kapalı" Yola Çıktılar

Beşiktaş Belediyesince görme engellilerin trafikte yaşadığı zorluklara dikkati çekmek için düzenlenen etkinlikte, engelliler ve gözlerini bantlarla kapatan vatandaşlar, beyaz bastonlarla caddelerde dolaştı Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar: "Ülkemizde her 100 kişiden biri görme engelli. Bu kesimin.

15.10.2014 15:43

Beşiktaş Belediyesi tarafından, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte, engelliler ve gözlerini bantlarla kapatan vatandaşlar, beyaz bastonlarla caddelerde dolaştı.

Beşiktaş İskele Meydanı'nda bir araya gelen görme engelliler ile gözlerini bantla kapatan vatandaşlar, görme engellilerin trafikte yaşadığı sorunlara dikkati çekmek için beyaz bastonlarla yürüyüşe geçti. Kırmızı ışıkta bekleyen, yaya geçitlerinden geçen ve caddelerde dolaşan gruptakiler, yürüyüş esnasında zaman zaman fotoğraf çekti.

Grubun yürüyüşü, Sinanpaşa Meydanı'ndaki CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı önünde sona erdi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, burada yaptığı konuşmada, görme engelliler için hayatın çok zor olduğunu söyledi.

Hazinedar, yöneticilerin engellilerin sorunlarını yaşaması gerektiğini belirterek, "Bu amaçla etkinliği düzenledik. Onların hayatlarını kolaylaştırmak için ne yapılması lazımsa yapmamız gerekiyor. Bizim ulusal engelli veri tabanımıza göre, Türkiye'de 200 binin üzerinde kayıtlı görme engelli var. Bunun 700 bini bulduğu söyleniyor. Ülkemizde her 100 kişiden biri görme engelli. Bu kesimin hayatını kolaylaştırmak, sosyal ve ekonomik hayata büyük katkı sunmaktır" diye konuştu.

Beşiktaş Belediyesi'nin görme engelli başkan danışmanı Murat Demirok ise görme engelliler olarak önemli sorunlarla karşılaştıklarını anlatarak, "Yolları yapanlar, planlayanlar engellilere danışmadan iş yaptıkları için engelleri kaldıramıyoruz. Gerçekte engelli olanlar biz değil, bizlerin önüne bu engelleri koyanlardır. Bu engeller yüzünden Türkiye'deki görme engellilerin ancak yüzde 5'i trafiğe çıkabiliyor, yollarda yürüyebiliyor" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Görme Engeliler İçin 'Gözü Kapalı' Yola Çıktılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement