Görüntülü Haber) Bakan Akdağ'dan "Gata" ve "Canan Karatay" Açıklaması (1) - Son Dakika
Güncel

Görüntülü Haber) Bakan Akdağ'dan "Gata" ve "Canan Karatay" Açıklaması (1)

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Üsküdar Üniversitesi'nde katılacağı program öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

12.10.2016 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Üsküdar Üniversitesi'nde katılacağı program öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Akdağ, GATA açıklamalarının hatırlatılması üzerine, "Askeri hastanelerin, Sağlık Bakanlığı'na hükümetimizce alınan bir kararla devrinin bir tek önemli sebebi var ya da iki önemli sebebi var. Birincisi buralardaki FETÖ yapılanmasını temizlemek, ikincisi de buraları verimli hastaneler haline getirerek öncelikle askerlerimize, şehit ailelerine, gazilere daha mükemmel hizmetler vermek. Böylece silahlı kuvvetlerimize de önce cephede yani çatışma alanlarında verilecek hizmetler açısından bir alan açmak, onların oralara daha çok yoğunlaşmasını sağlamak. Bunu yapıyoruz, başarılı da gidiyor" dedi.

"HİZMET KALİTESİNİN ARTIŞINI HEP BİRLİKTE GÖRECEĞİZ"

Bakan Akdağ, "Hastaneler alınalı 2 daha olmadı. Hafızalarımızı yoklarsak hatırlayacağız, geçmişte nasıl SSK hastaneleri Sağlık Bakanlığı'na devredilerek büyük bir başarı elde edilmişse, hem verimlilik açısında, hem hizmet kalitesi açısından, askeri hastanelerin devrinden sonrada bu verimliliği, bu hizmet kalitesinin artışını hep birlikte göreceğiz. Bunun ip uçları da ortaya çıkmaya başladı" diye konuştu.

DİYALİZ MERKEZİ

Bakan Akdağ, bir diyaliz merkezinin hastalarında hepatit-c virüsünün çıktığının sorulması üzerine de, "Tekidağ'da bir özel diyaliz merkezinde belli bir sayıdaki değerli vatandaşımıza, bir diyalizle ilişkili olarak bir virüsün bulaştırıldığı konusunda inceleme başlatmışlar. Ben bu incelemenin süratlen tamamlanması talimatını verdim. Olayda ihmali, yanlışı görülen her kimse; bu o diyaliz merkezinin kendisi olabilir, ildeki yöneticiler olabilir, bu hizmetleri yapan kişiler olabilir, bunlar için Sağlık Bakanlığı olarak gerekenleri yaparız" değerlendirmesinde bulundu.

KARATAY AÇIKLAMASI

Bakan Akdağ, Kalp ve İç Hastalıklar Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay ile ilgili yaptığı eleştirilerin hatırlatılması üzerine şunları kaydetti:

"Bunu kişiselleştirmek istemiyorum, genel olarak topluma bir mesaj vermek amacıyla konuşmuştum. Bu genel amacı yeniden vereceğim. Bilim insanları, popülist davranışlarla toplumla aralarındaki bilgi farklarını kullanarak bunu kazanca çevirmemeliler. Bu bilim anlayışıyla bağdaşmaz. Bütün bilim insanlarının aksine şeyler söyleyerek, illa orijinal olacağım diye bilim insanları ile çatışarak, tıbbının genel anlamda kabul ettiği hususlara karşı çıkarak vatandaşlara mesajlar vermek, özellikle de bunu basın yoluyla yapmak, kanaatimce çok yanlış. Maalesef Türkiye'de bu bir moda haline geldi. Gündemde kalmak için onlarca, yüzlerce bilim adamının söylediğini, klasik kitaplardaki malumatı reddeden davranışların yanlış olduğuna inanıyorum. Bunların vatandaşlarımıza zarar vereceğine inanıyorum. Onun için vatandaşlarımız bu basın yoluyla kendilerine akıl verenlerden çok doğrudan kendi hekimleriyle, kendi diyetisyenleriyle, kendi ihtiyaçlarına göre irtibat kurdukları sağlık kuruluşlarıyla meselelerini çözerlerse zannediyorum çok daha doğru bir iş olur"

CEVİZ BAHÇESİ

Bakan Akdağ'a Karatay için söylediği, " Aydın'a gittim, orada büyük bir ceviz bahçesi ile anlaşmış" şeklindeki söz hatırlatılınca, "Böyle bir bilgi bana geldi. Eğer bu doğruysa çok yanlış. Doğru değilse zaten mesele yok" dedi. Akdağ, internet satışı konusunda ise, "Doğrudan ya da dolaylı yollardan yapılan satışları asla uygun bulmuyorum. Bu bir takım bilgi satışı, kitap satışı ya da bir takım bitkisel ürünlerin satışı dolaylı olarak reklamı gibi tecelli ediyor hepsini yanlış buluyorum" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Görüntülü Haber) Bakan Akdağ'dan 'Gata' ve 'Canan Karatay' Açıklaması (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 90 Yaşındaki Emekli Cerrah Erdoğan Sönmez Hayatını Kaybetti
    11:15 90 Yaşındaki Emekli Cerrah Erdoğan Sönmez Hayatını Kaybetti

    Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde yaşayan 90 yaşındaki emekli cerrah Erdoğan Sönmez, kuruttuğu yaprakları sanata dönüştürerek tanınmıştı. Sönmez'in cenazesi Kocacamide kılınan namazın ardından Börülceköy mezarlığında defnedildi. Meslektaşları ve sevenleri cenaze törenine katıldı.

  • Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Karpuz Tohumu Desteği Verecek
    11:14 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Karpuz Tohumu Desteği Verecek

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, atıl durumdaki arazilerin tarıma kazandırılması ve üreticilerin verimli, pazar değeri yüksek alternatif ürünlere yönlendirilmesi amacıyla 'Alternatif Ürün Yetiştiriciliğini Destekleme Projesi'ni hayata geçiriyor. Proje kapsamında çiftçilere yüzde 50 hibeli sertifikalı hibrit karpuz tohumu desteği verilecek ve başvurular alınmaya başlandı. Bu desteklerle Kandıra karpuzunun üretiminde artış sağlanması ve atıl durumdaki arazilerin tarıma kazandırılması hedefleniyor.

  • AK Parti Bilecik Belediye Başkan Adayı Mustafa Yaman, Beşiktaş Mahallesi'nde Vatandaşlarla Buluştu
    11:14 AK Parti Bilecik Belediye Başkan Adayı Mustafa Yaman, Beşiktaş Mahallesi'nde Vatandaşlarla Buluştu

    AK Parti'nin Bilecik Belediye Başkan adayı Mustafa Yaman, Mihalgazi Camisi'nde teravih namazını kıldıktan sonra Beşiktaş Mahallesi'ne geçerek vatandaşlarla bir araya geldi. Yaman, vatandaşların sorunlarını dinleyerek kente ilişkin projelerini anlattı. Mahalleliler ise ziyaretten memnuniyetlerini dile getirdi. Yaman, Bilecik'i vatandaşlarla birlikte yönetmek ve daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için aday olduğunu belirtti.

  • Embryo Grubu, İzmir Avrupa Caz Festivali'nde konser verdi
    11:14 Embryo Grubu, İzmir Avrupa Caz Festivali'nde konser verdi

    Embryo grubu, 31. İzmir Avrupa Caz Festivali kapsamında İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen konserde cazseverlerle buluştu. Grup, 55 yıllık geçmişlerinden süzülüp gelen, doğaçlamalarla renklenen bir konser sundu. Festival, yarın Ondrej Krajnak konseriyle sona erecek.

  • AK Parti Bilecik Belediye Başkan adayı Yaman, iftar programına katıldı
    11:14 AK Parti Bilecik Belediye Başkan adayı Yaman, iftar programına katıldı

    AK Parti'nin Bilecik Belediye Başkan adayı Yaman, Anadolu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Programda Yaman, Bilecik için planladığı projeleri anlattı ve şehri daha yaşanabilir ve gelişmiş bir kent yapmak için çalışacaklarını belirtti. Etkinliğe AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, İl Başkanı Serkan Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı Servet Yılmaz, Belediye ve İl Genel Meclisi üyesi adayları ile partililer de katıldı.

  • Sakarya, Türkiye'nin Otomotiv İhracatında Başı Çekiyor
    11:14 Sakarya, Türkiye'nin Otomotiv İhracatında Başı Çekiyor

    Sakarya, yılın ilk iki ayında 943 milyon 556 bin dolarlık ihracat gerçekleştirerek Türkiye'nin otomotiv ihracatında öncü illerden biri oldu. Sakarya, otomotiv sektörünün yanı sıra demir ve demir dışı metaller, kimyevi maddeler ve mamulleri, fındık ve mamulleri, çelik gibi sektörlerle de ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. Sakarya, İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir, Ankara ve Gaziantep'in ardından Türkiye'nin en çok ihracat yapan 7. ili olarak sıralanıyor. Sakarya, geçen yılın aynı dönemine göre ihracatını yüzde 9,2 artırarak 118 ülke ve 9 serbest bölgeye ürün gönderdi. Özellikle otomotiv alanında yüzde 86,8'lik bir paya sahip olan Sakarya, iki ayda 819 milyon 720 bin dolarlık taşıt ihracatı gerçekleştirerek geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,8 büyüme kaydetti. Sakarya'nın en fazla ihracat yaptığı ülkeler ise Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Polonya ve Almanya oldu.

  • Türk Çelik Sektörünün İhracatı Yüzde 15,8 Arttı
    11:13 Türk Çelik Sektörünün İhracatı Yüzde 15,8 Arttı

    Türk çelik sektörünün yılın ilk iki ayında yaptığı ihracat, 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 15,8 artarak 2 milyar 503 milyon 142 bin dolara yükseldi. İstanbul, 1 milyar 199 milyon dolarlık ihracatla ilk sırada yer aldı. Romanya, İtalya ve Almanya en fazla ihracat yapılan ülkeler oldu.

  • HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Bitlis'te konuştu
    11:12 HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Bitlis'te konuştu

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, seçim çalışmaları çerçevesinde Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaptığı konuşmada, "Biz savaşa gitmiyoruz, seçime gidiyoruz" dedi.


Advertisement