Grup Yorum'un Müziklerini Yaptığı "LAL" Filmi Vizyona Giriyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Grup Yorum'un Müziklerini Yaptığı "LAL" Filmi Vizyona Giriyor

Grup Yorum\'un Müziklerini Yaptığı "LAL" Filmi Vizyona Giriyor

Semir Aslanyürek'in yazıp yönettiği 'Lal' filmi bugün vizyona giriyor.

25.04.2014 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yılmaz Güney'in film setine girmek için zorlu bir mücadele veren iki gencin etkileyici öyküsünü anlatan LAL filminin müzikleri ise Grup Yorum'a ait.

Semir Aslanyürek'in "Ben de böyle bir maceranın kıyısından döndüm." dediği LAL filminin konusu ise şöyle: Karşıt görüşlerle çalkantılı bir dönem olan 1974 yılında ufak bir Antakya köyünden, 14 yaşlarında iki çocuğun diğer çocukların aksine oyun oynayıp vakit geçirmek yerine farklı heyecanlar ararlar. İki sıkı dosttan Cemal, büyüdüğünü kanıtlayarak Safiye ile birlikte olmak, Süleyman ise onunla dalga geçen mahalle çocuklarına hepsinden daha cesur olduğunu göstermek için Adana'da "Endişe" isimli filmini çekmekte olan Yılmaz Güney'in fotoğrafını çekmeye karar verir. Çaldıkları fotoğraf makinesiyle yaya halde Antakya'dan Adana'ya yola koyulan iki genç, yol boyunca karşılarına çıkan insanlarla tanışırlar. Komiser Yavuz (Erkan Can), Kaçakçı Cafer (Gürkan Uygun), Faytoncu Cabbar (Emre Altuğ), çoban kız (Feride Çetin)… Her birinin hikâyesi birbirinden farklıdır ve maceralarının değişmesine neden olur.

Erdal Sarı, Ata Murat Kalkan, Erkan Can, Gürkan Uygun, Emre Altuğ, Feride Çetin, Ezel Akay, Asiye Dinçsoy gibi isimlerden oluşan çok geniş bir oyuncu kadrosunu bünyesinde barındıran yapıma, kaybettiğimiz değerli sanatçı Tuncel Kurtiz de Yılmaz Güney'in "Arkadaş" isimli şiirini okuyarak sesiyle renk verdi.

Çekimlere başlandığı günden itibaren sinemaseverlerin merakla beklediği 'Lal' filmi, Grup Yorum'un müzikleri ile yarın vizyona giriyor.

KÜNYE
SENARYO - YÖNETMEN: Semir ASLANYÜREK
YAPIMCI: Yusuf ASLANYÜREK
OYUNCULAR: Erdal SARI, Ata Murat KALKAN, Erkan CAN, Gürkan UYGUN, Emre ALTUĞ, Feride ÇETİN, Ezel AKAY, Serdal GENÇ
MÜZİK: GRUP YORUM

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Grup Yorum'un Müziklerini Yaptığı 'LAL' Filmi Vizyona Giriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Bircan: Muteşem bir fillm çok etkilendimm. 0 0 Yanıtla
  • Bircan: Muteşem bir fillm çok etkilendimm. 0 0 Yanıtla

Advertisement