Gtb Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Gtb Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu Açıklaması

Gtb Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu Açıklaması

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, bölge tarımının kalkınmasına katkı sunacak köklü ve yenilikçi projelerle Gaziantep’i tarıma dayalı sanayide Türkiye’nin başkenti konumuna getirmek istediklerini söyledi.

03.05.2016 12:54

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, bölge tarımının kalkınmasına katkı sunacak köklü ve yenilikçi projelerle Gaziantep'i tarıma dayalı sanayide Türkiye'nin başkenti konumuna getirmek istediklerini söyledi.

GTB Mayıs ayı olağan meclis toplantısı, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, Gaziantep'te yaşanan terör saldırısından duydukları üzüntüyü dile getirerek, " Hain saldırıda yaşamını yitiren kahraman polislerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum" dedi.

Gaziantep halkına da geçmiş olsun dileklerinde bulunan Memiş, "Ekonomisiyle, milli birlik ve beraberliğiyle Türkiye'de model olmuş bir şehir olan Gaziantep, yaşanan bu sıkıntıların üstesinden gelecektir "dedi.

GAZİANTEP TARIMDA CAZİBE MERKEZİ OLACAK

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ise konuşmasında huzur ve kardeşlik kenti Gaziantep'te meydana gelen terör saldırısından duyduğu derin üzüntüyü ifade ederek şehitlerin yakınlarına ve Emniyet Teşkilatına baş sağlığı dileklerinde bulundu.

GTB'nin 2015 yılı faaliyetleri ve devam eden projeleri hakkında açıklamalarda bulunan Tiryakioğlu, Gaziantep'in tarıma dayalı sanayi hamlesine katkı sunacak ulusal çaptaki projeleri en kısa süre içerisinde sektörün hizmetine kazandırmak istediklerini vurguladı.

Tiryakioğlu, GTB tarafından finans kaynakları ve tüm alt yapı çalışmaları tamamlanan Et Borsası, Hububat Emtia Merkezi, Antepfıstığı Mükemmeliyet Merkezi ve Antepfıstığı Lisanslı Depoculuk gibi sektörün geleceğine ışık tutacak projeleri bu yıl içerisinde temel atma aşamasına getirmek istediklerini belirtti.

GSO Başkanı Konukoğlu'na meclis toplantısı öncesi Et Borsası ve Et Halinin maketi üzerinde bilgiler aktardıklarını aktaran Tiryakioğlu, " Dünya genelinde yaptığımız araştırmalar sonucunda Et borsası için Gaziantep'e özgü bir model üzerinde karar kıldık. Et Borsamız yaklaşık 30 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek ve bu konuda Türkiye'nin en büyüğü olacak. Şehrimizde tüketilen et kalitesini en üst noktaya taşıyacak olan tesislerimiz hizmete girdiğinde kentimiz et konusunda en az 50 yıl sorun yaşamayacak bir yapıya kavuşacak "dedi.

GTB'nin diğer önemli vizyon projeleri hakkında da açıklamalarda bulunan Tiryakioğlu, şunları söyledi:

" Lisanlı depoculuk gelişen dünya tarımında gerek üreticiye gerekse de tüccara önemli avantajlar sağlamakta. Proje çalışmalarını sürdürdüğümüz Hububat Emtia Merkezi içerisinde yer alacak olan lisanslı depolarımız Gaziantep'i bölgede cazibe merkezi haline getirecek. Bunun yanı sıra yeşil altınımız antepfıstığı içinde İKA ile işbirliği içerisinde 10 bin tonluk lisanslı depo projemiz çalışmalarımız arasında yer almakta. Toplam 13 milyon 900 bin lira tutarındaki bu projenin yüzde 75'i İKA, yüzde 25'i borsamız tarafında karşılanacak. Antepfıstığına yönelik yürüttüğümüz diğer bir proje ise Mükemmeliyet Merkezi olacak. Çiftçi eğitimlerinin yapılacağı bu merkez yaklaşık 2 milyon liraya mal olacak. Bu projelerimizin protokollerini imza altına aldık ve gerekli çalışmalara başladık."

İHRACAT NİSAN AYINDA ARTTI

GTB Meclis toplantısına konuk olarak katılan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu'da, yaptığı konuşmada, Odanın projeleri hakkında bilgi vererek, kentin ekonomik gelişimini değerlendirdi.

Bu yıl Şubat ve Mart aylarında özellikle Avrupa pazarında toparlanmanın desteğiyle ihracatta başlayan artış eğiliminin devam ettiğini belirten Konukoğlu, Gaziantep'in Nisan ayı ihracatının da yüzde 1,7 oranında artarak 545 milyon dolar, Ocak-Nisan dönemi ihracatının ise yüzde 2,3 oranında artarak 2 milyar 82 milyon 386 bin dolar olarak gerçekleştiğini bildirdi.

Küresel ticaretteki zayıf canlanmaya ve bölge ülkelerdeki riskli ortama rağmen Gaziantep'in ihracatını büyütme başarısı gösterdiğini vurgulayan Konukoğlu, "Geçen yılki kayıplarımızı kapatmaya başladık. Birlik beraberlik içinde hareket ettiğimiz için bu başarıyı yakalıyoruz. Bu şehri seviyoruz ve gücümüzün yettiği kadar çalışıyoruz" diye konuştu.

GSO tarafından kuruluş işlemleri yürütülen "Gaziantep Oğuzeli Hava alanı Islah OSB"nin bakanlığın onayıyla resmen kurulduğunu anımsatan Konukoğlu, sanayinin cazibe merkezlerinden Gaziantep'in yeni organize sanayi bölgesiyle daha güçlü şekilde yoluna devam edeceğini söyledi.

Gaziantep'te yaşanan terör saldırısını bir kez daha şiddetle kınayarak, şehitlerimize Allah'tan rahmet dileyen Adil Sani Konukoğlu, güzel ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara fırsat vermemek, her zamankinden daha fazla dayanışma ve birlik beraberlik içinde olmak gerektiğini sözlerine ekledi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gtb Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement