GÜ Kazan MYO'da İlk Mezuniyet Heyecanı - Son Dakika
Yerel

GÜ Kazan MYO'da İlk Mezuniyet Heyecanı

Gazi Üniversitesi Kazan Meslek Yüksekokulunda mezuniyet töreni düzenlendi.

12.06.2015 13:55  Güncelleme: 14:08

Gazi Üniversitesi (GÜ) Kazan Meslek Yüksekokulunda mezuniyet töreni düzenlendi.

Mezuniyet törenine, Kazan Kaymakamı Murat Duru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Türker, Okul Müdürü Doç. Dr. Hakan Dilipak, belediye başkan yardımcıları, öğretim üyeleri ve öğrenci velileri katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Murat Duru, kendisinin de Gazi Üniversitesi mezunu olduğunu kaydetti. Okulun kendisine çok şey öğrettiğini belirten Duru, "Yeni bir başlangıç yapıyorsunuz. İnşallah hayatta hayal ettiğiniz yerde olursunuz. Bunun için sürekli kendinizi geliştirmeli ve bildiklerinizin üzerine her gün yeni bir şeyler katarak devam etmelisiniz ki başarı arkasından gelsin" dedi.

Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Türkiye'nin zeki, çalışkan ve üretken, aynı zamanda milli ve manevi değerlere sahip, güçlü beyinlere ihtiyacı olduğunu bildirdi. Türkiye'nin dünyada zor bir coğrafyada bulunduğuna işaret eden Ertürk, "Atalarımızın kanlarıyla suladığı bu cennet vatanı bizden sonraki nesillere güçlü bırakmak zorunluluğumuz var. Biz de yerel yönetimler olarak üzerimize düşeni yaptığımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Okul Müdürü Doç. Dr. Hakan Dilipak, gençleri aydınlık yarınların teminatı olarak gördüklerinin altını çizdi. Gençlerin ülkenin tesisinde üzerlerine düşecek sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek için ihtiyaç duydukları eğitimi layıkıyla aldıklarının altını çizen Dilipak, "Değerli mezunlarımız, bugün bir bitişin değil birçok başlangıcın yaşandığı gündeyiz. Bugünden itibaren hayat mücadelesi başlıyor" dedi.

Törende, Otomotiv Teknolojisi Programı bölüm birincisi Ebubekir Ertekin ve Bilgisayar Teknolojileri bölüm birincisi Serkan Alabaş ile dereceye giren diğer öğrencilere Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk tarafından hediye ve plaket verildi.

Kazan Belediyesi Seymen Alayı'nın gösterisinin ardından sahne alan Gazi Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu "Selfie" adlı grup, şarkılarıyla öğrencileri coşturdu. Kazan Belediyesi Halk Müziği Korosu da konser verdi.

Törenin sonunda okul bahçesinde toplanan öğrenciler, 10. Yıl Marşı eşliğinde keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel GÜ Kazan MYO'da İlk Mezuniyet Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement