Güan ve İşkur Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı - Son Dakika
Yerel

Güan ve İşkur Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile İŞKUR Gaziantep Müdürlüğü arasında intörn uygulamasına yeni bir boyut kazandırmak adına işbirliği protokolü imzalandı.

03.02.2014 17:54

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile İŞKUR Gaziantep Müdürlüğü arasında intörn uygulamasına yeni bir boyut kazandırmak adına işbirliği protokolü imzalandı. GAÜN ile İŞKUR Gaziantep İl Müdürlüğü antlaşması kapsamında intörn ofisinin açılışı gerçekleştirildi.

GAÜN Senato Salonu'nda GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ile İŞKUR Gaziantep İl Müdürü Siraç Ekin arasında protokol imzalandı. İmzalanan protokolün ardından ofisin açılışı yapıldı.

Protokol imza töreni öncesi açıklama yapan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Çoşkun, "Bugün hayırlı bir işe imza atıyoruz. Gaziantep birçok bakımdan ilkleri gerçekleştiren il olma münasebetiyle Gaziantep üniversitesi olarak biz birçok ilkleri Türkiye'ye model olacak ilkleri yapmanın heyecanını onurunu taşıyor. Hepinizin bildiği üzere bir intörnlük, mühendiste intörnlük kurmuştuk. Geçen yıl ilk uygulamasını yaptık. Bu sıradan bir staj metodu değil 7. dönemini tamamlayan mühendislik öğrencilerinin 8. dönemini tamamıyla artık bir işletmede akredite ettiğimiz birebir protokol yaptığımız, gelişi güzel değil fakat son derce metodik olarak çalışılmış bir proje ile bütün öğrencilerimiz sahada yaklaşık 4 ay gibi bir süre ile intörnlük eğitimi alıp ondan sonra mezun olmaktalar" dedi.

Türkiye'ye projenin örnek olduğunu belirten Çoşkun, "Bu Türkiye'ye bir model oldu. Son derece de faydalı olduğunu gördük. Öğrencilerimizin yaklaşık 400 öğrencinin, 320'ye yakın iş bulmasıyla yüzde 80 üzerinde bir rakamla iş bulduğunu görmemiz bizim içinde çok sevindirici oldu. Çok olumlu geri dönüşler aldık. Bu modeli şimdi İktisadi İdari Bilimler Fakültemiz öğrencilerine bu sene uygulamak üzere yola çıktık. Bu dönem başlıyoruz. İkinci dönem orada ki tüm öğrencilerimizde hem işletme, iktisat, uluslar arası lojistikte ki öğrencilerimiz bu anlamda intörn olacaklar. Biz işletme ve endüstri ile iş çevreleri ile eklemlenirken son derce sağlıklı bir model ortaya çıkarırken bu konuda İŞKUR'da bize önemli bir katkı bulunmak üzere bir ortaklık, beraber çalışma bir iş birliği noktasında karşılıklı bir proje ortaya çıkardık" şeklinde konuştu.

İŞKUR Gaziantep Müdürü Siraç Ekin ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Tabi biz intörnlüğü, dışarıdan intörnlüğün hep tıpta uygulandığını biliyorduk. Ama mühendislikte intörnlük olunca biraz da biz neler yapabiliriz düşüncesini ortaya attık. İş başı eğitim programlarının İŞKUR tarafından çok önemsendiği ve Türkiye'nin muhtelif illerinde, farklı iş yerlerinde uygulandığını ancak bunun üniversite öğrencilerine uygulana bilirliğinin mevzuat gereği bir sakınca olmadığını gördük. Bundan yola çıkarak rektörümüz ile bu konuyu paylaştık ve hem fikir olduktan sonra bu gün burada iş başı eğitim programlarını üniversite öğrencilerimizin hem teknik, hem de ister sosyal alanlarında okuyan bütün öğrencilerimize uygulayabileceğiz" diye konuştu.

Yapılan açıklamalar sonrası protokol imza töreni yapıldı. Daha sonra İŞKUR irtibat noktası açılışı gerçekleşti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güan ve İşkur Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement