Guatemala'da Korkunç Deprem - Son Dakika
Dünya

Guatemala'da Korkunç Deprem

Guatemala\'da Korkunç Deprem

Orta Amerika ülkesi Guatemala'da 7.4 şiddetinde deprem meydana geldi.

07.11.2012 21:23  Güncelleme: 08:11

Orta Amerika ülkesi Guatemala'da 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Söz konusu depremde 15 kişinin öldüğünü bildirdi.

TSUNAMİ OLASILIĞI VAR

ABD Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, depremin merkez üssünün 160 ila 320 kilometre çapında bir tsunaminin meydana gelmesi olasılığı bulunduğunu bildirdi. Daha geniş bir bölgeyi kapsayan tsunami uyarısı ise yapılmadı.

Depremin merkez üssüne yaklaşık 120 kilometre uzaklıktaki San Marcos'da bir muhabir, yerel radyo Emisoras Unidas'a yaptığı açıklamada, bölgedeki evlerin yıkıldığını söyledi.

EN YÜKSEK SEVİYEDE FELAKET

Guatemala Devlet Başkanı Otto Perez Molina, bir radyoda yayınlanan açıklamasında ülkenin "En yüksek seviyede felaket" alarmına geçtiğini belirterek, halktan tedbiren yüksek binaları boşaltmalarını istedi. Molina, depremde ölenlerin sayısının 15'e yükseldiğini açıkladı.

Depremde San Marcos'da 30 evin yıkıldığı, çok sayıda yaralı ve toprak kayması haberlerinin alındığı kaydedildi.

1976'DA 23 BİN KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Merkez üssü sahil kenti Champerico'nun yaklaşık 24 kilometre açığı olan 7,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle çok sayıda kişinin enkaz altında kaldığı haberleri sosyal medyada paylaşılıyor.

Depremden en fazla zararı gören bölgede ulaşımın sekteye uğradığı ve iletişim kesildiği belirtildi.

Guatemala'da 4 Şubat 1976 tarihinde meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki depremde 23 bin kişi ölmüş, binlerce kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Guatemala'da Korkunç Deprem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement