Güler Çiftinin 3 Çocuğu Öldü, Hayatta Kalan Irmak'ın Bağışıklık Sistemi İncelenecek - Son Dakika
Güncel

Güler Çiftinin 3 Çocuğu Öldü, Hayatta Kalan Irmak'ın Bağışıklık Sistemi İncelenecek

Güler Çiftinin 3 Çocuğu Öldü, Hayatta Kalan Irmak\'ın Bağışıklık Sistemi İncelenecek

Kars'ın Arpaçay İlçesinde 4 ay içinde 3 çocuğunu kaybeden Zeynep ve Hacı Güler çifti ve hayatta kalan tek çocukları, bağışıklık sistemlerinin incelenmesi için Erzurum'daki Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götrülecek.

31.05.2015 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ın Arpaçay İlçesinde 4 ay içinde 3 çocuğunu kaybeden Zeynep ve Hacı Güler çifti ve hayatta kalan tek çocukları, bağışıklık sistemlerinin incelenmesi için Erzurum'daki Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götrülecek.

Arpaçay'a bağlı Tomarlı Köyünde oturan 25 yaşındaki Zeynep ve 35 yaşındaki Hacı Güler çiftinin 21 Şubat günü 3.5 yaşındaki kızları Aybüke Güler, 7 Nisan'da 5 yaşındaki oğulları Enes, 21 Mayıs'ta ise 5 aylık kızları Gözde, belirlenemeyen bir nedenle yaşamlarını yitirdi. Ailenin 4 ay içerisinde 3 çocuğunun kaybetmesi üzerine Arpaçay Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. 6.5 yaşındaki çocukları Irmak'ın hayatta kalmasını isteyen aile, yakınlarının yanına yerleşti.

Güler Ailesi'ni ziyaret eden Arpaçay Belediye Başkanı AK Partili Erçetin Altay, ölümlerin kendisini çok üzdüğünü söyledi. Olayın basında yer alması üzerine Kaymakamlık, Valilik, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Başbakan ve Cumhurbaşkanlığı'nın da konuyla yakından ilgilendiklerini ifade eden Altay, "Allah böyle bir acıyı kimseye vermesin. 3 çocuğu peş peşe kaybetmenin acısı elbette çok büyüktür. Zaten Hacı bey de hayatını terzilikle idame ettiriyor. Biz de Arpaçay Belediyesi olarak Kaymakamlığımızın Sosyal Yardımlaşma bünyesinde yapacağı eve bizde lojistik olarak her türlü desteği vereceğiz. Zaten olayından başından bu zamana kadar da ailenin yanındaydık, olmaya da devam edeceğiz. Hacı Güler'in yaşadığı bu acı olayın akabinde hayatını idame ettirmesi, geride kalan çocuğuna bakabilmesi için de Ziraat Bankası Arpaçay şubesinde şahsı adına TR47001000294560104315002 İban numaralı bir hesap açtık. Duyarlı vatandaşlarımızın bu aileye yardımcı olmasını istiyoruz. Irmak kızımızın hayatını bundan sonra kolaylaştırmak istiyoruz" dedi.

Başlarına geçen bu acı olay sonrasında destek verenlere teşekkür eden Hacı Güler ise Erzurum'daki Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yeniden incelemeden geçeceklerini belirtti. İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin geçtiğimiz günlerde köye gelerek ailenin sağlık durumuyla ilgili bilgi aldıklarını kaydeden Hacı Güler, "Otopsilerin hız aldığını öğrendik. Ama bir türlü sonuçlar gelmedi. İnşallah hayırlı haberle gelir. Evi incelemediler ama bize moral verdiler. Otopsi raporlarından sonra ben, eşim ve kızımı detaylı sağlık taramasına sokacaklarını söylediler. Bizde umutla bekliyoruz. Erzurum'da 11 Mayıs'ta genetik taramasından geçtik. Bu raporların bir bölümü çıkmış onda da genetik olarak bir bulguya rastlanmadığını öğrendik. Ama tahlil sonuçlarımız halen çıkmadı onu da bekliyoruz. İnşallah genetiğe bağlanmaz. Tabi ki çocuklarımızın ölüm sebebi bizim için çok önemli. Çünkü ölümleri beni çok şaşırttı, inşallah kötü bir hastalık çıkmaz. Çünkü geride bir kızımız kaldı, en azından ona yaşama umudu olur. Bundan sonra yapacağımız tedavi onun için olur, mücadelemiz hep onun için olur. Irmak'ın yaşamasınız istiyoruz" diye konuştu. - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Güler Çiftinin 3 Çocuğu Öldü, Hayatta Kalan Irmak'ın Bağışıklık Sistemi İncelenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement