Gülsuyu Olayları Davası Sonrası Gerginlik - Son Dakika
Güncel

Gülsuyu Olayları Davası Sonrası Gerginlik

Gülsuyu Olayları Davası Sonrası Gerginlik

Metin FEYZİOĞLU: SAUNADAN DAHA BETER Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, 'Dünyanın en büyük adliyesi yapmakla övünenlere buradan duyurulur.

15.09.2014 15:53

Metin FEYZİOĞLU: SAUNADAN DAHA BETER

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu,

'Dünyanın en büyük adliyesi yapmakla övünenlere buradan duyurulur. İçeriye 100 kişi almaya yetecek bir ağır ceza mahkemesi yapmayı ne hikmetse unutmuşlar"

"İçeride 40 dereceyi aşan bir sıcaklıkta saunadan daha beter bir durumda yargılama yapmaya çalışıyor. Bu avukatlara, heyete, mağdurlara, sanıklara ve insan olan herkese ayıp. Bizim burada olmamız bir taraf olmaktan kaynaklanmıyor. Tamamen adil yargılanma hakkını korumak için buraya geldik"

*CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal,

'Eğer bir ülkede uyuşturucu çetelerinin yargılaması yapılamıyorsa bunun uzantısı siyasi iktidara kadar uzanmaktadır. Anadolu'nun, Avrupa'nın, dünyanın en büyük adliyesi. Batsın bunların en büyük adliyesi. Yargılama yapabilecek salonları yok"

Adliyeden sloganlar ve pankartlar eşliğinde yürüyüşe geçen grubu adliye çevresinde çevik kuvvet ekipleri durdurdu. Avukatların çevik kuvvet amirleri ile görüşmesi sonucu grubun yürüyüşüne izin verildi. Grup, Kartal Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

Haber: Arzu KAYA- Kamera: Cem TURSUN-Ramazan ALMAÇAYIR İSTANBUL DHA

Maltepe Gülsuyu'nda geçtiğimiz yıl Eylül ayında Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin da yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara ilişkin davanın 3. duruşmasında mahkeme davanın naklini istedi.

'40 DERECEYİ AŞAN SICAKLIKTA SAUANADAN BETER"

Duruşma sonrası adliye bahçesinde açıklama yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, duruşma salonunun yargılama yapma açısından ve insan hakları noktasında elverişsiz olduğunu belirterek, 'Dünyanın en büyük adliyesi yapmakla övünenlere buradan duyurulur. İçeriye 100 kişi almaya yetecek bir ağır ceza mahkemesi yapmayı ne hikmetse unutmuşlar. İçeride 40 dereceyi aşan bir sıcaklıkta saunadan daha beter bir durumda yargılama yapmaya çalışıyor. Bu avukatlara, heyete, mağdurlara, sanıklara ve insan olan herkese ayıp. Bizim burada olmamız bir taraf olmaktan kaynaklanmıyor. Tamamen adil yargılanma hakkını korumak için buraya geldik" diye konuştu. Davanın geçtiğimiz celsesinde yaralanan İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı avukat Ömer Kavili'ye yumruk atıldığını da hatırlatan Feyzioğlu, 'Biz bu yumruğu vuramazsınız diye kalkan elleri tutmak ve hadlerini bildirmek üzere geldik" dedi.

'BATSIN BUNLARIN EN BÜYÜK ADLİYESİ"

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise 3 celsedir yargılamanın yapılamadığını ifade ederek, 'Eğer bir ülkede uyuşturucu çetelerinin yargılaması yapılamıyorsa bunun uzantısı siyasi iktidara kadar uzanmaktadır. Anadolu'nun, Avrupa'nın, dünyanın en büyük adliyesi. Batsın bunların en büyük adliyesi. Yargılama yapabilecek salonları yok" şeklinde konuştu.

'BU DAVAYI SÜRECEĞİZ DİYORLAR"

Hasan Ferit Gedik ailesinin avukatı Ebru Timtik ise, davanın her celsesinde güvenlik sorunu çıktığını ve her celse aynı salonda duruşma yapılmaya karar verildiğini kaydederek, 'Eğer başka bir yerde mahkeme yapmak istiyorsanız daha uygun bir zamana atarsınız duruşmayı, 15 gün sonraya atmazsınız. Mahkeme heyeti, Cumhuriyet Başsavcılığı, emniyet güçleri 'Biz buralara hakim değiliz' dediler. Netice olarak bir müsamereyi oynadılar. Efendim biz 3 defa denedik, mahkeme yapamadık. Maalesef bu davayı süreceğiz diyorlar." şeklinde konuştu.

'OĞLUMUZUN ARKASINDAYIZ, YILDIRAMAYACAKLAR'

Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Gedik de 'Bugün 3. Duruşmamız oldu hala davamız başlamadı, hala katillerimiz yargılanmıyor. ve bunların istedikleri davayı başka illere sevk etmek. Dosyayı bizden gizleyerek, kaçırarak kendi aralarında sessiz sedasız bu mahkemeyi yapmayı düşünüyorlar. Ama biz oğlumuzun arkasındayız. Kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Bizi yıldıramayacaklar' dedi.

ADLİYEDEN KARTAL MEYDANI'NA YÜRÜYÜŞ

Davanın görülen 3. celsesi için adliye içinde, bahçesinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, davayı takip etmek için adliyeye gelen gruplar dava sonrası yürüyüşe geçti. Adliyeden sloganlar ve pankartlar eşliğinde yürüyüşe geçen grubu adliye çevresinde çevik kuvvet ekipleri durdurdu. Avukatların çevik kuvvet amirleri ile görüşmesi sonucu grubun yürüyüşüne izin verildi. Grup, Kartal Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gülsuyu Olayları Davası Sonrası Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement