Gümrük ve Ticaret Bakanı Aşcı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Gümrük ve Ticaret Bakanı Aşcı Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, terör saldırılarına ilişkin, "Şunu bilsinler ki; bin yıldır memlekette bu mücadele devam ediyor.

06.09.2015 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, terör saldırılarına ilişkin, "Şunu bilsinler ki; bin yıldır memlekette bu mücadele devam ediyor. Asla bu memleketten bizi bir yere gönderemeyecekler. Her zaman olduğu gibi her zorluğun üstesinden geleceğiz" dedi.

Bakan Aşcı, Aksaray programının ikinci gününde, memleketi merkeze bağlı Yeşilova beldesine geldi. Belde halkı tarafından coşkuyla karşılanan Aşcı, burada vatandaşları selamladı. Daha sonra Yeşilova Belediye Başkanı Adnan Bayraktar'ı makamında ziyaret eden Aşcı, beldenin sorunları hakkında bilgi aldı.

Yeşilova'nın, Aksaray tarihinin önemli yerleşimlerinden biri olduğunu ve okuma yazma oranının oldukça yüksek olduğunu ifade eden Aşcı, "1940'lı yıllarda Koçaş mevkisinde arazilerimizin çoğuna devlet tarafından el konulmuş. Benim rahmetli dedem de orada ciddi toprak kaybettiği için kahrından bir yıl sonrada hakkın rahmetine kavuşmuş. Ancak bir faydası olmuş. Koçaş'a zorla öğrencileri götürmüşler, okutulmuş. Böylece Yeşilova, Aksaray'ın hep okuma yazma oranı yüksek olan yerlerinden biri olmuş. Belki de böyle bir hayırlı sonucu vardır" diye konuştu.

Aşcı, kendisinin de çalışıp okuduğunu vurgulayarak, bu topraklarda büyümüş birisi olarak bir vefa borcunun olduğunu, hem Aksaray'a hem Yeşilova'ya hizmet etmek için çalıştığını bildirdi.

"Önce müsteşar yapıldı, sonra bakan yapıldı" şeklinde kendisiyle ilgili bazı eleştirilerin olduğunu anımsatan Aşcı, şunları kaydetti:

"Ben 26 yıldır bu teşkilatta çalışıyorum. O tarafa bakmıyorlar. Bağımsız bakan olmak için mutlaka müsteşar olmak gerekmiyor. Siz bunu genel müdürken de yapabilirsiniz. Hatta unvanı olmayan birini de bağımsız bakan olarak atayabilirsiniz. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı önemli bakanlıklardan bir tanesi. Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız 'boşluk oluşmasın' diye bizi tercih ettiler. Biz de o tercihlere, teveccühlere karşı mahçup olmamak adına hizmet edeceğiz."

- Diyarbakır'daki terör saldırısı

Belediye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aşcı, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2 polisin şehit edildiği terör saldırısına ilişkin bir soru üzerine; "Allah onların şehadetlerini kabul etsin. Haberini yeni aldık. Onun üzüntüsündeyiz. Şunu bilsinler ki; bin yıldır bu memlekette bu mücadele devam ediyor. Asla bu memleketten bizi bir yere gönderemeyecekler. Her zaman olduğu gibi her zorluğun üstesinden geleceğiz. Allah bizim yar ve yardımcımız olsun. Bu büyük millete yardım etsin" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümrük ve Ticaret Bakanı Aşcı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement