Gümrük ve Ticaret Bakanı Aşcı, Azerbaycan?da 1- - Son Dakika
Güncel

Gümrük ve Ticaret Bakanı Aşcı, Azerbaycan?da 1-

Gümrük ve Ticaret Bakanı Aşcı, Azerbaycan?da 1-

Dha DIŞ HABER- Gümrük ve Ticaret Bakanı Aşcı, Azerbaycan'da Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Bakü'de, Türk ve Azerbaycan şehitliğini ziyaret etti.

02.10.2015 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER- Gümrük ve Ticaret Bakanı Aşcı, Azerbaycan'da

Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Bakü'de, Türk ve Azerbaycan şehitliğini ziyaret etti. Ülkenin merhum lideri Haydar Aliyev'in mezarına çelenk bırakan Cenap Aşçı, ardından 20 Ocak şehitlerinin bulunduğu Şehitler Hıyabanı'na geçti. Burada şehit kabirlerine karanfiller bırakan Bakan Aşçı, daha sonra Türk Şehitliği'ni ziyaret etti. Aşçı, şehitlik abidesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu.

Şehitlik anı defterini imzalayan Bakan deftere, Kardeş Azerbaycan bayrağının göklerde dalgalanması için akıttığınız kan, bir millet iki devlet ruhunu besleyen kutsal hazinemizdir. Manevi huzurunuzda bir kez daha saygı ve minnetle eğiliyor, Türkiye ve Azerbaycan'ın bütün şehitlerini rahmetle anıyorum. Ruhlarınız şad olsun. yazdı.

BAKAN AŞCI, CUMHURBAŞKANI ALİYEV'LE GÖRÜŞTÜ

Bakan Aşcı, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi. Görüşmede Ankara'da gerçekleştirilen sonuncu Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı'nda iki ülke gümrük idareleri arasında ortak komite kurulduğunu belirten Bakan Aşcı, Bakü'ye bu komitenin ilk toplantısına katılmak üzere geldiğini kaydetti.

Merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in Bir millet, iki devlet sözlerine atıfta bulunan Aşcı, Azerbaycan ve Türkiye arasında tüm alanlarda iyi ilişkiler bulunduğunu, gümrük alanında karşılıklı tecrübe paylaşımının her iki taraf için büyük önem taşıdığını ifade etti. Aliyev de, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı'nda kabul edilen kararlara değinerek, ortak gümrük komitesinin de önem arz ettiğini, bu komitede ilgili konuların müzakere edileceğini ve karşılıklı tecrübe mübadelesinde bulunulacağını ümit ettiğini vurguladı.

AZERBAYCAN-TÜRKİYE ORTAK GÜMRÜK KOMİTESİ İLK TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Aşçı, Azerbaycan Devlet Gümrük Komitesi Başkanı Aydın Aliyev ile Ortak Gümrük Komitesi'nin ilk toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Aşçı göreve geldikten sonra ilk yurtdışı ziyaretini Azerbaycan'a yaptığını dile getirdi. Azerbaycan Gümrük Komitesi Başkanı Aydın Aliyev, konuşmasında iki ülke ekonomik ilişkilerinin önemine vurgu yaptı.

Toplantı sonrası basına açıklamalarda bulunan Bakan Aşçı, Ortak Gümrük Komitesi'nin 1. toplantısına katılmak üzere Bakü'ye geldiğini aktardı. Bakan Aşçı Bu toplantı neticesinde iki ülke gümrük idaresinin karşılıklı işbirliği, tecrübe paylaşımı ve eğitimi konusunda güzel bir anlaşma gerçekleştirdik? dedi.

AZERİ BAŞBAKAN YARDIMCISI ŞERİFOV İLE GÖRÜŞTÜ

Bakan Aşcı, Bakü'deki temasları kapsamında Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Abid Şerifov ile de görüştü. Görüşmede iki ülke arasındaki sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik ilişkiler ele alındı. Bakan Aşcı, Şerifov ile gerçekleştirdiği görüşme öncesinde de Azerbaycan Ekonomi ve Sanayi Bakanı Şahin Mustafayev ve heyeti ile de bir araya geldi. Bakan Aşcı'nın temasları yarın da Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de devam edecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gümrük ve Ticaret Bakanı Aşcı, Azerbaycan?da 1- - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement