Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, Giresun'da - Son Dakika
Güncel

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, Giresun'da

Canikli: "(Şirketlerin tescili için Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi'ne ilanı) Buna gerek var mı, bunu da internet ortamında elektronik ortamda yapalım, zaten bütün bilgiler var"

15.11.2014 18:08

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, şirketlerin tescili için Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi'ne ilanıyla ilgili "Buna gerek var mı, bunu da internet ortamında elektronik ortamda yapalım, zaten bütün bilgiler var" dedi.

Canikli, Giresun'da Bulancak Devlet Hastanesi ve Yeni Dünya Vakfı Temsilciliği'nin açılışlarına katıldı.

Canikli, hastane açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin neresinde olursa olsun bir vatandaşa hastalandığı zaman helikopterle, uçakla ne gerekiyorsa hemen hizmet verildiğini ve verilmeye de devam edileceğini söyledi.

Sağlık hizmetlerinin kalitesinin artmasının sadece Türk milletinin işine yaramadığına dikkati çeken Canikli, "Başkalarının da dikkatini çekiyor. Her yıl dünyanın değişik ülkelerinden 350 bin kişi Amerika'dan, Avrupa'dan, Balkanlardan Ortadoğu'dan Afrika'dan Türkiye'ye sağlık hizmetinden faydalanmak için geliyor" ifadesini kullandı.

Canikli, Giresun'un etrafındaki komşu ülkelerden de Bulancak Devlet Hastanesi'ne tedavi olmak için başka ülkelerden insanların gelebileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye'de bu gerçekleşiyor şu anda. Bu 350 bin sayısını inşallah en kısa zamanda 2018'de 750 binin üzerine çıkacağız. Çok ciddi bir gelir kaynağı Türkiye açısından, hem de gurur vesilesi. Düşünebiliyor musun İngiltere'den Amerika'dan bir Amerikan İngiliz vatandaşı veya başka ülkelerden by-pass ameliyatı, göz ameliyatı olmak için geliyor. Bu bizim milletimizin gururu hepimizin gururu. Bu tabloları gördükçe elbette hoşumuza gidiyor. 10-15 yıl önce tersi söz konusuydu. Başka ülkelere gidiyordu Türk vatandaşları. Çünkü yeteri kadar hizmet alamıyorlardı."

Şirketlerin elektronik ortamda kurulması

Bakan Canikli daha sonra Giresun Ticaret ve Sanayi Odası'nı (GTSO) ziyaret etti.

Canikli, burada yaptığı konuşmada, hisse senetleri borsaya kayıtlı anonim şirketlerin tüm genel kurullarını elektronik ortamda yaptıklarını ve yapmak zorunda olduklarını dile getirerek, "Şirketlerin elektronik ortamda yapılan genel kurullarda da son derece başarılılar. Şu ana kadar 781 genel kurul bu yolla yapıldı" dedi.

Bakan Canikli, şunları kaydetti:

"Şimdi mesela şirket kuruluşu, geçen önceki hafta İstanbul'da finansmanını yaptık. Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) projemiz var bütün şirket kuruluşları tescilleri tamamen internet ortamında elektronik ortamda hiç başka bir yere gitmeksizin sonuçlandırılabiliyor, yapılabiliyor. Notere gitmeksizin oturduğu yerden. Dünyanın herhangi bir yerinden fark etmez. O kadar güzel dizayn edilmiş durumda ki bazı şirket kuruluşlarında ihtiyaç olan bilgileri de yönlendiriyor kendisi."

Çok güzel bir sistemlerinin olduklarını ifade eden Canikli, "Amaç insanlarımızın işlemlerini kolaylaştırmak. Yarım saatte şirket kuruyor tescil edebiliyor. Sadece tescil ve ilanı Ticaret Sicil Gazetesi'ne gidiyor. Onunla ilgili de bir hamle yaptık ama o maddeyi geçiremedik. Muhalefet arkadaşlarımız maalesef o konuda karşı çıktılar" diye konuştu.

"Şirketi kuruyor, her şeyi elektronik ortamda yapıyor notere gitmeden her türlü işlemler yapıyor ama tescil ve ilanı için Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi'ne gidiyor kağıda basılıyor, hem de ilave bir ücret ödemek zorunda kalıyorlar" diyen Canikli, "Buna gerek var mı, bunu da internet ortamında elektronik ortamda yapalım, zaten bütün bilgiler var. Zaten gazeteye kimse bakmıyor" dedi. - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, Giresun'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement