Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Gürcistan'da - Son Dakika
Güncel

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Gürcistan'da

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Gürcistan\'da

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye ve Gürcistan arasında sürekli ivme kazanan ve karşılıklı gelişen ilişkiler olduğunu vurguladı.

05.10.2016 16:04

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye ve Gürcistan arasında sürekli ivme kazanan ve karşılıklı gelişen ilişkiler olduğunu vurguladı.

Resmi ziyaret için Tiflis'te bulunan Tüfenkci, Gürcistan Maliye Bakanı Nodar Khaduri ile Millli Müze'yi ziyaret etti.

Daha sonra Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği'ne geçen Tüfenkci ve beraberindeki heyet, Gürcistan'da faaliyet gösteren Türk iş adamlarıyla bir araya geldi.

Tüfenkci, toplantıda yaptığı açıklamada, Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili ve Maliye Bakanı Nodar Khaduri ile son derece olumlu görüşmelerde bulunduğunu anımsatarak Türkiye ile Gürcistan'ın kardeş, komşu ve stratejik ortak iki ülke olduğunu vurguladı.

Komşu Gürcistan'ın hem ekonomik hem de demokratik anlamda gelişmeye açık bir ülke olduğunu belirten Tüfenkci, Türkiye hükümeti olarak bu ülkeyle olan ikili ilişkilere önem verdiklerini kaydetti.

İki ülke arasındaki ilişkilerin hemen her platformda daha ileriye taşınması için ortak çaba gösterdiklerini ifade eden Tüfenkci, Başbakan Kvirikaşvili ve Maliye Bakanı Khaduri ile bölgesel gelişmeler, ticari ve ekonomik ilişkiler, ortak gümrük kapılarındaki sorunlar gibi konuları ele aldıklarını belirtti.

Tüfenkci, iş adamlarına Türkiye ile Gürcistan arasındaki Sarp Sınır Kapısı'nın Türkiye tarafından yeniden inşa edileceğini söyledi.

Görüşmenin ardından ziyaretini AA muhabirine değerlendiren Tüfenkci, "Gürcistan temaslarımız, geçekten olumlu ve bereketli geçti. Özellikle gümrüklerden sorumlu Maliye Bakanı Khaduri ile yapmış olduğumuz görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra gümrük idarelerinin sorunlarını ve çözüm yollarını konuştuk. Ticaretin daha kolay ve güvenli yapılmasının yollarını aradık. Ortak gümrük idarelerinin deklarasyonlarını imzalamış olduk." dedi.

Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili ile görüşmesinde iş adamları ve ihracatçıların karşılaştığı sorunların da gündeme geldiğini ifade eden Tüfenkci, 15 Temmuz'daki başarısız darbe girişiminden sonra Türkiye'ye verdiği destek için Kvirikaşvili'ye bir kez daha teşekkür ettiğini kaydetti. Tüfenkci, "Esasen Türkiye ile Gürcistan arasında sürekli ivme kazanan ve gelişen ilişkiler mevcut." diye konuştu.

Bu arada Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü de AA muhabirine, Tüfenkci'nin ziyareti sırasında son derece verimli görüşmeler yapıldığını söyledi.

Gümrükçü, "Dün kabul edilen ve imzalanan ortak deklarasyon ve eylem planı, gümrük alanındaki işbirliğimizi çok daha ileri bir düzeye taşıyacak. Ama hem bizler için hem Gürcüler için ve hem de Türk iş adamları için en büyük müjdeyi sayın Bakanımız Sarp Sınır Kapısı'nda başlatılacak olan bu iyileştirme projesiyle verdi. Keza Muratlı-Maradidi Sınır Kapısı'nda her iki ülkenin ortak anlaşmaya varması da hem bölge halkları hem iş adamlarımız için önemli adım olduğunu düşünüyorum." dedi.

Tüfenkci ve beraberindeki heyetin, akşam saatlerinde Tiflis'ten ayrılması bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Gürcistan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement