Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Rize'de - Son Dakika
Güncel

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Rize'de

Esnaf ziyaretinde bulunan Yazıcı, kentte iki caddeyi birleştiren yürüyen merdiveni inceledi.

16.07.2014 19:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize'de esnaf ziyaretinde bulundu; kentte iki caddeyi birleştiren yürüyen merdiveni inceledi.

Rize Valiliğince şehit aileleri ve gazilere verilecek iftara katılmak üzere kente gelen Yazıcı, Cumhuriyet Caddesi esnafını ziyaret etti.

Esnafın sorularını dinleyen Yazıcı, Rize Belediyesince yaşlı ve engelli vatandaşlar için Cumhuriyet ve Atatürk caddelerine yapılan yürüyen merdiveni inceledi. Merdivene binen Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap'tan çalışma hakkında bilgi aldı.

Yazıcı, burada yaptığı açıklamada, bu hizmetle vatandaşlara kolaylık sağladığını belirterek, "Hizmet odaklı bir proje. Sanırım bunlar, Türkiye'de sayılıdır. Dışarıda asansörle engelleri aşacak hizmet ünitelerinin var olduğu illerimiz, belediyelerimiz azdır. Rize bu konuda da öncü belediyeler arasında yer almıştır. Geliyorsunuz, yürüyorsunuz, önünüze dik bir yamaç çıkıyor. 'Nasıl çıkacağım?' demeden kendinizi asansöre bırakıyorsunuz. İki hamlede yukarıdasınız. Hayırlı olsun" dedi.

Bir gazetecinin, yürüyen merdivenin insanları tembelleştirip tembelleştirmeyeceği yönündeki sorusu üzerine Yazıcı, "(Bunlar insanları tembelleştirir) demek için hizmetlerin niteliğini anlamamak gerekir. Bu bir hizmettir. Spor yapmak isteyen insan her türlü sporu yapacak imkana sahiptir ama daha çok yokuşları çıkamayacak olan insanları düşünmek lazım. Doğal olarak bunlara hitap ediyor. Yürümek isteyen, daha sağlıklı yaşamı hedefleyen insanlar mutlaka farklı seçenekleri kullanırlar. Burayı çıkmakta zorlanan insanlar için önemli bir hizmet" diye konuştu.

Yazıcı, daha sonra, Rize Ticaret Odasını ziyaret ederek, oda başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ile bir süre sohbet etti. Yazıcı, burada amatör spor kulüplerinin temsilcileriyle görüşerek sorunlarını dinledi. - Rize

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Rize'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement