Bakan Yazıcı: Popülizm Bizim Siyaset Tarzımız Olmadı - Son Dakika
Güncel

Bakan Yazıcı: Popülizm Bizim Siyaset Tarzımız Olmadı

Bakan Yazıcı: Popülizm Bizim Siyaset Tarzımız Olmadı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, "Biz hiçbir zaman yapamayacağımız hiçbir şeyi milletimize vadetmedik, popülizm bizim siyaset tarzımız olmadı." dedi.

17.03.2014 23:20  Güncelleme: 23:59

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Biz hiçbir zaman yapamayacağımız hiçbir şeyi milletimize vadetmedik, popülizm bizim siyaset tarzımız olmadı" dedi.

Bakan Yazıcı, partisince, Zorlu Grand Otelde işadamlarına verilen yemekte yaptığı konuşmada, yaptıkları hizmetlerin merkezinde insan olduğunu ve her çalışmayı buna göre düzenlediklerini söyledi.

Halk ile hükümetin gündemini birleştirdiklerini ve ayrı tutmadıklarını vurgulayan Bakan Yazıcı, "Kanuni düzenleme yaparken, kararname çıkartırken ve planlamaya kaynak tahsis ederken hep insanı hedef alıyoruz. Söylemlerimizi hiçbir zaman siyasi tanıtım meydanlarında terk edip gitmedik. Geriye dönerek onun yankılarını o meydanlarda aramadık. Hep üzerimizde taşıdık, ajandamızın hep başında oldu. Halk ile hükümet gündemini birleştirdik. Halkın ve hükümetin gündemi başka olursa siz halka ait kaynakları çarçur edersiniz, verimli projeler yürütemezsiniz güven kalmaz. Güvenin olmadığı yerde de büyüme olmaz, istikrar ve huzur olmaz" diye konuştu.

Yapamayacakları hiçbir şeyin sözünü vermediklerini ifade eden Yazıcı, "Bizim hükümetlerimiz yönetim sorumluluğu aldığı dönemden bu yana periyodik olarak her pazartesi yada 15 günde bir mutlaka toplanır. Artık hükümetin toplanması haber konusu olmaktan çıkmış, rutin iş haline gelmiştir. Biz hiçbir zaman yapamayacağımız hiçbir şeyi milletimize vadetmedik, popülizm bizim siyaset tarzımız olmadı. Yapamayacağınız bir şeyi söylerseniz borçlusunuz" ifadesini kullandı.

Hükümet olarak bütçe yaparken eğitim ve sağlık alanına en fazla kaynağı tahsis ettiklerini söyleyen Yazıcı, şöyle devam etti:

"Elbetteki yapılan çalışmaların tamamı insan içindir ama sağlık ve eğitim doğrudan insanları hedef alır. Türkiye'de insanlar SSK'nın, Bağkur'un, Emekli Sandığı'nın gittiği hastaneleri vardı. Ancak kimse sağlık hizmetinden memnun değildi. Bu insana bakışın ölçüsü ise demek ki durum vahimdi. Ayırdığımız kaynakla bu alana el attık ve o günlerde bu projelerimize bazı kesimler muhalefet oldu. Türkiye'de bireylerin şu veya bu mesleği icra ediyor olması nedeniyle hasta olmaları halinde farklı sonuç ortala çıkmayacağına göre her birey en kaliteli sağlık hizmetine erişim hakkına sahiptir. Biz bunu sağladık."

Dünya'da en önemli sorunların başında yoksulluğun geldiğini anlatan Yazıcı, "Dünya ürettiği hasılayı adil bir şekilde bölüşemiyor. 72 trilyon dolar civarında dünyada bir hasıla var ve bunun yüzde 45'ini 34 ülke bölüşüyor. Burada bir adaletsizlik var. 7 milyar insanın 1 milyar 100 milyonu, günlük 1 doların altında parayla yaşıyor. 2,5 milyar insan 2,15 dolar, bununla geçiniyor. 2,5 milyar insan yine sağlık hizmetine erişiminden yoksun. Afrika'da katarakt ameliyatı olmadığı için binlerce insan kör oluyor. Dolayısıyla ürettiklerimizi ve imkanlarımızı insanlık değerini gözeterek paylaşmak hepimizin görevi" diye konuştu. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Yazıcı: Popülizm Bizim Siyaset Tarzımız Olmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement