Gümrük ve Ticaret Başmüfettişi Kuşoğlu Hakkında Dava - Son Dakika
Yerel

Gümrük ve Ticaret Başmüfettişi Kuşoğlu Hakkında Dava

Kuşoğlu'nun "Görevini kötüye kullandığı" iddiasıyla yargılandığı dava, Antalya'da görülmeye başlandı.

09.09.2014 17:59  Güncelleme: 11:09

Antalya'da 2 yıl önce bir firmanın genel müdürü olan Horst Zsifokovits'i, Antalya Havalimanı'nda herhangi bir soruşturma emri ve onayı bulunmadan sorguladığı için görevi kötüye kullandığı iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması Antalya 26. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istenen Başmüfettiş Kuşoğlu'nun katılmadığı duruşmada sanık avukatı Hasan Başçı hazır bulundu. Avukat Başçı, müvekkili İlter Kuşoğlu'nun Gümrük ve Ticaret eski Bakanı Hayati Yazıcı hakkında daha önce savcılığa verdiği 96 sayfalık suç duyurusunu mahkemeye delil olarak sundu.

Duruşma, tanıkların dinlenmesi için 11 Aralık 2014 tarihine ertelendi.

-Avukat'tan basın açıklaması

Avukat Başcı, duruşmanın ardından gazetecilere dağıttığı yazılı basın açıklamasında, Kuşoğlu'nun bir dergi tarafından 2 yıl önce "Yılın Mücadele Adamı" ödülünü aldığı belirtilerek, Kuşoğlu hakkında kumpas kurulduğu iddia edildi.

Açıklamada, ayrıca Kuşoğlu'nun Türkiye'den çıkışı sağlanan trilyonlar değerindeki eroinin yakalanmasını sağladığı ve sınır kapılarında illegal faaliyetler başta olmak üzere güvenlik zafiyetlerini gözler önüne seren bir rapor hazırladığı aktarıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümrük ve Ticaret Başmüfettişi Kuşoğlu Hakkında Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement