Gümüşpınar Mahallesine Gölet Müjdesi - Son Dakika
Güncel

Gümüşpınar Mahallesine Gölet Müjdesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, kırsal kalkınma yatırımları kapsamında Orhaneli ilçesinin Gümüşpınar Mahallesi'ne yeni bir gölet kazandırılıyor.

19.06.2016 10:37

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, kırsal kalkınma yatırımları kapsamında Orhaneli ilçesinin Gümüşpınar Mahallesi'ne yeni bir gölet kazandırılıyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, göletin yapılacağı arazide incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bütünşehir" uygulamasıyla birlikte 17 ilçede de çalışmaları sürdürdüklerini belirterek, özellikle kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla yapılan yatırımların hızla devam ettiğini kaydetti.

Vatandaşların yıllardır beklediği ve Ankara'da çözüm aranan işlerin artık Büyükşehir Belediyesinin BUSKİ eliyle Bursa'dan çözülduğunu belirten Altepe, "Hedefimiz, başta dağ bölgesi olmak üzere tüm kırsalımızın daha fazla üretebilmesi, daha fazla kazanabilmesi, kuru tarımdan sulu tarıma geçebilmesi ve bu konuda çiftçilerin desteklenmesidir. Yapılması gereken tüm yatırımları yapıyoruz. Kırsalda ihtiyaç duyulan gölet inşaatlarını da belediye olarak gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

Orhaneli'nin Gümüşpınar bölgesi ve civarını da etkileyecek olan göletin çok uzun yıllardır beklendiğini dile getiren Altepe, bölgeye yapılacak göletle sulu tarıma geçecek bölgede verimin artacağını dile getirerek "'Projeleri tamamlandı, ihalesi yapıldı ve imalatı başlamak üzere. Havzada duvarlar örülecek, güzel bir gölet membranı serilecek ve sular burada toplanacak. Gölet bölgeye hayat verecek. Artık altyapı hazırlığı bitti, imalat başlıyor. İnşallah en kısa zamanda bitirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Orhaneli Gümüşpınar Mahallesi Muhtarı Halil Gürbüz de bölgenin 30 yıllık hayalinin gerçekleştiğini vurgulayarak, "Artık arazilerimiz sulanacak, sulu tarıma döneceğiz. Şimdiye kadar kuru tarımdı ve verim düşük oluyordu. Büyükşehir sayesinde sulu tarıma geçince, verimin ve kazancın artacağına inanıyoruz. Bölgeden göç vardı, artık geri dönüşler olacağına inanıyoruz" ifadesini kulllandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gümüşpınar Mahallesine Gölet Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement