Güncelleme - Denizli'deki Terör Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Güncelleme - Denizli'deki Terör Operasyonu

Denizli'de terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen zanlılardan 4'ü tutuklandı.

13.05.2016 19:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'de terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen zanlılardan 4'ü tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanmasına yönelik Denizli ve İzmir'de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 19 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

HDP Denizli İl Eş Başkanı Nur Nisa Erişmiş ile Merkezefendi İlçe Başkanı Süleyman Bayar'ın da aralarında bulunduğu 4 kişi, savcılık talimatıyla emniyetten serbest bırakıldı.

Adliyeye sevk edilen 15 zanlıdan 3'ü de savcılık ifadelerinin ardından salıverildi. Zanlılar M.Y, M.K, V.D, A.F.Ü, F.T, M.E, F.K, Y.K, O.U, F.Ç, D.K. ve M.D, "terör örgütü PKK/KCK'ya üye olmak", "örgüt adına eylem ve propaganda yapmak" suçlamalarından tutuklanma talebiyle Denizli Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi.

Y.K, M.Y, F.T. ve O.U. tutuklanırken, 8 zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Operasyonun 6 aylık teknik ve fiziki takibin ardından yapıldığı, zanlılardan bir bölümünün örgüt adına düzenlenen eylemlerde polise molotofkokteyli attıkları ve bunların temininde yardımcı olduklarının belirlendiği ileri sürüldü. Operasyon kapsamındaki aramalarda örgütsel dokümanların ele geçirildiği kaydedildi.

Denizli il merkezi ve Sarayköy ilçesi ile İzmir'de 10 Mayıs'ta 19 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 19 kişi gözaltına alınmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güncelleme - Denizli'deki Terör Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement