Elazığ'da Gündüz Okulda Akşam Sahnedeler - Son Dakika
Yerel

Elazığ'da Gündüz Okulda Akşam Sahnedeler

Elazığ\'da Gündüz Okulda Akşam Sahnedeler

Elazığ'da 4 müzik öğretmeni, gündüz okulda öğrencilere ders verirken, akşamları da kentteki bir restoranda Türk Sanat Müziği icra ediyor.

17.02.2014 11:35  Güncelleme: 12:16

İSMAİL ŞEN - MEHMET AĞIN - Elazığ'da farklı okullarda görev yapan 4 müzik öğretmeni, gündüz okulda öğrencilere ders verirken, akşamları da kentteki bir restoranda Türk Sanat Müziği icra ediyor.

Müzik öğretmenleri Onur Bozgöz, Ahmet Şekeroğlu, Onur Yenigün ve Haluk Yılmaz, vatandaşlara Türk Sanat Müziğini sevdirmek adına buldukları her fırsatta etkinliklere katılarak konser veriyor.

Konserlerin yanı sıra kentteki bir restoranda da haftada 3 gün sahne alan öğretmenler, müzik tutkularıyla çevresindekilerin takdirini kazanıyor.

Öğretmenlerden Onur Bozgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte verdikleri konserin büyük beğeni toplamasının ardından grup oluşturduklarını söyledi.

Grubu kurduktan sonra konserler vermeye başladıklarını anlatan Bozgöz, Elazığ'ın küçük bir yer olması nedeniyle sahneye çıkmak için çok fazla imkan bulamadıklarını, bunun üzerine kentte içkisiz bir restoranda sahne almaya karar verdiklerini dile getirdi.

Sahneye her çıktıklarında aldıkları alkışların grubu sürdürme konusunda kendilerini motive ettiğini aktaran Bozgöz, Elazığ'da müziğin kalitesinin artması için çalıştıklarını belirterek, "Buradaki çalışmamız haftanın 3 günü devam ediyor. Bu durum, okul hayatımızı kesinlikle aksatmıyor. Sadece sanat için yapılan bir çalışma" diye konuştu.

Fırat Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olduğunu bildiren Bozgöz, kendisini yetiştirmiş her müzisyen veya sanatçının yeteneğini gösterebilmesi için sahnenin bir ihtiyaç olduğunu ve bu nedenle sahneden uzak kalamadıklarını vurguladı.

Devlet sanatçısı olmak için okuduklarını ancak kadroların boş olmaması nedeniyle müzik öğretmenliğini tercih ettiklerini aktaran Bozgöz, şu ifadeleri kullandı:

"Müziğin asıl yapıldığı yer sahnedir. Evde, eş-dost ortamında veya cemiyetlerde yapılan müzikle sahnenin vermiş olduğu tatlı heyecanla yapılan müzik birbirinden çok farklıdır. Biz öğrencilik hayatımızda bunu çok yaşadık. Bu işin devam edebilmesi için sahne gerekiyor. Elazığ'ın küçük bir yer olması ve sosyal aktivitelerin az olması nedeniyle sahneyi tadabileceğimiz pek imkan bulamıyorduk. Sahneden geri kalmamak için böyle bir yola başvurduk."

"Müzik öğretmenliği sadece memuriyet değildir"

Müzik öğretmeni Ahmet Şekeroğlu ise yaklaşık 2 aydır kentteki bir restoranda sahneye çıktıklarını belirtti.

Bazı öğrencilerinin velileriyle kendilerini dinlemek üzere restorana geldiklerini anlatan Şekeroğlu, "Biz müzik öğretmenliğinin sadece memuriyet olmadığını hem öğretmenlik hem de sanatçılık olduğunu göstermek adına burada toplandık ve müziğimizi icra ediyoruz. Hem öğretmen hem de müzisyeniz. Burada sanatçı yönümüzü geliştiriyoruz. Bu konuda öğrencilerimiz bizi destekliyor" diye konuştu. - Elazığ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Elazığ'da Gündüz Okulda Akşam Sahnedeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement