Güney Kore Devlet Başkanı'nın Körfez Turu - Son Dakika
Güncel

Güney Kore Devlet Başkanı'nın Körfez Turu

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye'nin Suudi Arabistan ziyareti kapsamında iki ülke arasında nükleer iş birliği, ekonomi ve taşımacılık alanlarında mutabakat zaptı ve anlaşma imzalandığı bildirildi.

03.03.2015 23:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye'nin Suudi Arabistan ziyareti kapsamında iki ülke arasında nükleer iş birliği, ekonomi ve taşımacılık alanlarında mutabakat zaptı ve anlaşma imzalandığı bildirildi.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın haberine göre, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud, Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye'yi başkent Riyad'daki Kraliyet Sarayı'nda kabul etti.

İki ülke arasındaki ilişkiler ile bunları geliştirme yollarının ele alındığı görüşmenin ardından deniz taşımacılığı alanında bir anlaşmanın yanı sıra "akıllı ortaklık ve araştırma çalışmaları için nükleer iş birliği alanında dayanışma" ile "yaratıcı ekonomi" adı altında iki mutabakat zaptı imzalandı.

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye ayrıca ziyareti kapsamında, Başbakan Yardımcısı Veliaht Prens Mukrin bin Abdulaziz Al Suud ve İçişleri Bakanı İkinci Veliaht Prens Muhammed bin Nayif bin Abdulaziz Al Suud ile bir araya geldi.

Park Geun-hye'nin, Kuveyt'le başladığı Körfez ülkeleri turunun ikinci ayağı Suudi Arabistan'ın ardından Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne gitmesi bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güney Kore Devlet Başkanı'nın Körfez Turu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement