Güneyyurt'taki Yol Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Güneyyurt'taki Yol Çalışmaları

Güneyyurt\'taki Yol Çalışmaları

Ermenek'e bağlı Güneyyurt Belde Belediyesi, belde ile köyler arasında yol çalışmalarını sürdürüyor.

05.07.2013 11:52

Ermenek'e bağlı Güneyyurt Belde Belediyesi, belde ile köyler arasında yol çalışmalarını sürdürüyor.

Belde Belediye Başkanı Celil Yağız, AA muhabirine yaptığı açıklamada dağlık ve ormanlık bir alanda kurulu beldelerinde yolun hayati önem taşıdığını söyledi.

Özellikle Ermenek HES baraj gölünde su tutulması ile birlikte cenne mevkisinde bulunan kömür ocaklarına ulaşımın zorlukla sağlandığını ifade eden Yağız, şunları kaydetti:

"Taşeli bölgesi ekonomisi için kömür ocakları çok önemli. Bu ocaklarda yüzlerce işçi çalışmakta. Bu işçilerin tamama yakını bu bölgenin insanı. Baraj gölünün su tutmaya başlaması ile birlikte eski yol ve köprü kullanılamaz hale geldi. Şimdi kömür ocaklarına ve köylere ulaşım standartların altında olan arazi yolu ve tehlike arz eden bir köprüden yapılıyor. Bunun için Belediyemiz İl Özel İdaresi ile birlikte beldemiz içinden  yol çalışmasını başlattık. Yolumuzun açma ve kumlama çalışması bitti. Yol oturduktan sonra asfalt serimi yapılacak. Ayrıca eski köprünün yanına yeni bir köprü yapılacak. Bu çalışmalarla birlikte bölgemizin önemli bir sorunu çözülmüş olacak." - Karaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Güneyyurt'taki Yol Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement