Güngör Yavuzaslan: "Papa İlk Önce Haçlı Katliamları ile İlgili Günah Çıkartsın" - Son Dakika
Güncel

Güngör Yavuzaslan: "Papa İlk Önce Haçlı Katliamları ile İlgili Günah Çıkartsın"

Güngör Yavuzaslan: "Papa İlk Önce Haçlı Katliamları ile İlgili Günah Çıkartsın"

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, Papa’nın sözde Ermeni soykırımı ile ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

14.04.2015 12:53

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, Papa'nın sözde Ermeni soykırımı ile ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Papa ilk önce haçlı katliamları ile ilgili günah çıkarsın. Eğer tarihi gerçekleri esas alırsak Batı dünyası Bosna'da, Kosova'da, Hocalı'da binlerce masum insanın nasıl katledildiğini biliyoruz. Yine tarihte din savaşlarını başlatan Papalık müessesesidir, Birinci Haçlı Seferi ile Bizans İmparatoru, hem Hıristiyan hem de Müslüman halka karşı büyük bir yağma, talan ve katliam hareketi de başlamıştır."

Afrika'nın kanlarının hala Hıristiyan misyonerlerin elinde olduğunu vurgulayan Yavuzaslan, sözlerinin devamında, "1204'de İstanbul'a gelen ve şehri zapt ettikten sonra, tabiri caizse, taş üstünde taş bırakmayarak katliam yapmıştır. Üç gün boyunca yağmalanan şehirdeki bütün kütüphaneler, kiliseler, manastırlar talan edilmiş binlerce insan katledilmiştir. Yine 1909 yılında Kudüs'te yaptıkları katliam insanlık tarihinin utanç sayfalarındadır. Kudüs'te Müslümanlar, Süleyman Mabedi çevresine, Museviler de kendi sinagoglarına sığındılar. Fakat Haçlılar bu insanları kendilerinin de kutsal saydığı yerlerde öldürmekle kalmayıp her şeyi yağmaladılar. O gün Kudüs'te 70 bin kişinin katledildiği tarihe geçti" şeklinde konuştu.

"1945'TE CEZAYİR'DE 45 BİN KİŞİ KATLEDİLDİ"

Yavuzaslan, "Papa denen zat şunu da açıklasın 5 Ağustos 1945'te Fransa Cezayir'de bir günde 45 bin kişiyi katletti. 1 Kasım 1954 - 19 Mart 1962 arası bağımsızlık mücadelesinde Fransa 1,5 milyon Cezayirliyi soykırıma uğrattı. O sırada Cezayir nüfusu 8-10 milyon civarındaydı. Yani Fransa ülke nüfusunun yüzde 15'ini öldürdü" dedi.

Belçika'nın, Kongo'yu sömürgeleştirdiği 1890-1905 arasında 10 milyon insanın öldürüldüğünü de vurgulayan Yavuzaslan, "Köle olmak istemeyen çocukların elleri ve ayaklarını kestiler. Belçika askerleri kendi aralarında kesilmiş çocuk eli koleksiyonu yapıyordu. 20 milyon olan Kongo nüfusu 8 milyona kadar düşmüştü" diyerek açıklamalarını tamamladı. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Güngör Yavuzaslan: 'Papa İlk Önce Haçlı Katliamları ile İlgili Günah Çıkartsın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement