Günlerdir Devam Eden Su Kesintisi Meclis Gündeminde - Son Dakika
Güncel

Günlerdir Devam Eden Su Kesintisi Meclis Gündeminde

Günlerdir Devam Eden Su Kesintisi Meclis Gündeminde

Şentepe'de, günlerdir süren su kesintisi vatandaşları zor duruma düşürürken; sorun, meclis gündemine taşındı.

19.08.2014 09:41  Güncelleme: 10:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şentepe'de günlerdir süren su kesintisi vatandaşları zor duruma düşürdü. Başkent Ankara'da tankerlerle vatandaşlara su dağıtılırken CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Nazlıaka, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, "Şentepe'de bir haftadır süren su kesintisi halen devam etmektedir. Yaz ortasında yaşanan kesinti nedeniyle vatandaşlarımız zor günler yaşamaktadır. Tankerlerle vatandaşa su dağıtılmaya çalışılması ise Başkent'e yakışmayacak görüntülere neden olmaktadır" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kentin alt yapı durumunu, vatandaşların ihtiyaçlarını dikkate almadan alelacele gerçekleştirdiği yatırımların kentte yeni sorunları da beraberinde getirdiğini aktaran Nazlıaka, şunları kaydetti:

"Büyükşehir Belediyesi'nin şova yönelik olarak hizmete açtığı teleferik hattının ayaklarının yarattığı basıncın su hatlarını patlattığı iddia edilmektedir. Yıllardır Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nın plansız ve hesapsız işlerinin faturasını Ankaralılar ödemektedir.

Ağustos ayının en sıcak günlerinde suların bir gün bile akmaması bir ailenin tüm yaşamını olumsuz yönde etkileyecektir. Şentepe sakinleri yaklaşık bir haftadır susuzluk sorunu yaşamaktadır, vatandaşlarımız büyük bir umutla Büyükşehir Belediyesi'nin su hatlarını onarmasını beklemektedirler. Günde bir saat verilebilen su ise yeterli gelmediği gibi düşük tazyik nedeniyle üst katlara çıkmamaktadır."

Nazlıakai şu sorulara yanıt istedi:

"Şentepe'de yaşanan su kesintisinden kaç konut etkilenmektedir? Su verilemeyen bölgede toplam kaç vatandaşımız yaşamaktadır?

Su kesintisine teleferik hattının ayaklarının yarattığı basınç nedeniyle su borularının patlaması neden olduğu iddiaları doğru mudur? Teleferik hattının güzergahı alt yapı hizmetlerinin mevcut güzergah ve durumu dikkate alınmadan mı gerçekleştirilmiştir? Bu kabul edilebilir bir durum mudur?

Kamu yatırımını gerçekleştirirken gerekli özeni göstermeyen ve vatandaşların mağduriyetine neden olan görevliler hakkında soruşturma açılacak mıdır?

Sağlıklı içme ve kullanma suyu bir belediyenin vermesi gereken en temel ve vazgeçilmez hizmetlerin başında gelmektedir. Şentepe'de abonelerinin faturalarında su sağlanamadığı için bir indirim yapılacak mıdır?"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Günlerdir Devam Eden Su Kesintisi Meclis Gündeminde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement