Günlük Değil, Ömürlük Sevinç - Son Dakika
Güncel

Günlük Değil, Ömürlük Sevinç

Günlük Değil, Ömürlük Sevinç

Bahçelievler'de ikamet eden engelli gençler, yapacakları bir günlük sembolik askerlik öncesi Bahçelievler Belediyesi tarafından düzenlenen kınalı uğurlama töreninde bir araya geldi.

06.05.2015 10:59

Belediye Başkanlık binası önünde çalınan davul-zurna eşliğinde karşılanan asker adayları, aileleriyle birlikte oyun havaları eşliğinde halay çektiler.

Daha sonra Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde devam edilen uğurlama töreninde
Bahçelievler'de ikamet eden 1994 ve öncesi doğumlu 43 bedensel ve zihinsel engelli asker adayının ellerine kınalar yakılarak asker bohçası armağan edildi.

Askere gidecek gençlere ve ailelerine hitap eden Belediye Başkanı Osman Develioğlu; "Askerliğin bizim toplumumuzda önemli bir yeri var. Her genç bu vatani görevi yerine getirmek için vakti zamanı geldiğinde askere gider. Bu özel çocuklarımızın da zamanı geldiği için askere gidecek. Bugün burada engelli canlarımızın askerlik sevinçlerini aileleriyle birlikte paylaştık. Artık, onların yaşamında da askerlik onuru ve sevinci günlük değil, ömürlük oldu" dedi.
TSK'da yasa gereği bir günlük sembolik de olsa vatani askerlik görevi yapacak çocuklarını askere uğurlayan anne ve babalar duygulu anlar yaşadı.

Geleneksel kına yakma merasimi ve Sanatçı Burak Kibar'ın sahne aldığı eğlencenin ardından asker adayları 11 Mayıs Pazartesi günü vatani görevlerini yapacakları Hasdal kışlasına uğurlandılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Günlük Değil, Ömürlük Sevinç - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement