Günümüz Yaşayan Arkeolojisi Konferansı?na Çatalhöyük Damgasını Vurdu - Son Dakika
Güncel

Günümüz Yaşayan Arkeolojisi Konferansı?na Çatalhöyük Damgasını Vurdu

Günümüz Yaşayan Arkeolojisi Konferansı?na Çatalhöyük Damgasını Vurdu

Dha DIŞ HABER- Günümüz Yaşayan Arkeolojisi Konferansı'na Çatalhöyük damgasını vurdu İngiliz Profesor Ian Adder, Londra'da düzenlenen bir toplantıda Çatalhöyük'teki arkeolojik kazı çalışmalarını anlattı.

01.03.2015 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER- Günümüz Yaşayan Arkeolojisi Konferansı'na Çatalhöyük damgasını vurdu

İngiliz Profesor Ian Adder, Londra'da düzenlenen bir toplantıda Çatalhöyük'teki arkeolojik kazı çalışmalarını anlattı. Dünyanın önemli arkeoloji alanlarından biri olan Çatalhöyük'te 20 yıldan fazla bir süredir devam eden kazı çalışmaları, önce Neolitik döneme ait önemli bilgileri gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor.

Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'nin sponsorluğunda gerçekleşen Günümüz Yaşayan Arkeolojisi 2015 Konferansı (Current Archeology Live) SOAS Üniversitesi Senate House binasında gerçekleşti. 27- 28 Şubat 2015 tarihlerinde Londra'da gerçekleştirilen konferansa yaklaşık 400 kişinin katıldı.

Birleşik Krallığın önde gelen arkeoloji yayınlarından biri olan Dünya Günümüz Arkeolojisi (Current World Archeology) dergisinin düzenlediği ve alanında önde gelen arkeolojistler ve konuşmacıların katılımıyla gerçekleşen etkinlikte Stanford Üniversitesinden Profesör Ian Adder Çatalhöyükle ilgili bir sunum yaptı.

Konferans etkinliğiyle eşzamanlı olarak gerçekleşecek Arkeoloji Fuarı'nda Türkiye'ye ayrılan stand alanında çeşitli broşür ve tanıtım malzemeleri sergilendi.

YILIN AKEROLOJİSTLERİ SEÇİLDİ

Cuma günü gerçekleşen ödül töreninde ise İngiltere Reading Üniversitesinden Michael Folford, İngiliz Kültürel Miras yüksek yöneticisi Simon Thurley ve Cotsworld Arkeoloji yüksek yöneticisi Neil Holbrook yılın arkeolojistleri olarak seçildi.

Etkinlikte ayrıca büyük beğeni toplayan Türk müziği dinletisi de yer aldı. Gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarıyla bilinen Londra Kültür ve Turizm Ataşesi Ali Selçuk Can 'Arkeoloji dünyasının ileri gelen isimlerini bir araya getiren bu etkinliğe destek vermekten ve ülkemizin arkeolojik değerlerinin tanıtılmasına katkıda bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Günümüz Yaşayan Arkeolojisi Konferansı?na Çatalhöyük Damgasını Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement