Günün Ajandası ve Ekonomik Takvim - Son Dakika
Ekonomi

Günün Ajandası ve Ekonomik Takvim

Günün Ajandası ve Ekonomik Takvim

İntegral Menkul Değerler Almanya IFO İş Ortamı Endeksi & Anlık Değerlendirme & Ticari Beklentiler: 2015 yılı Temmuz ayına ait olarak açıklanacak olan Almanya IFO verilerinde yükseliş yaşanması, Euro'nun değer kazanmasına yardımcı olabilir.

27.07.2015 09:25

İntegral Menkul Değerler

Almanya IFO İş Ortamı Endeksi & Anlık Değerlendirme & Ticari Beklentiler: 2015 yılı Temmuz ayına ait olarak açıklanacak olan Almanya IFO verilerinde yükseliş yaşanması, Euro'nun değer kazanmasına yardımcı olabilir. Beklentiler, Temmuz ayı için Almanya'daki iş ortamının iyimserliğinin düşebileceği yönünde. Veri beklentilerin altında gelirse Euro'da kısa süreli değer kaybı yaratabilir. (11: 00)

Türkiye Reel Kesim Güven Endeksi: 2015 yılı Temmuz ayı için açıklanacak veri Haziran ayında 104,9 olarak açıklanmıştı. İmalat sanayinin kısa dönemdeki eğilimlerini yansıtan verinin Haziran değeri olan 104,9'un altında kalması Türk Lirası'nda değer kaybına neden olabilirken, Haziran ayı değerinin üzerinde açıklanabilecek bir veri de Türk Lirası'nın değer kazanmasını sağlayabilir. (14: 30)

Türkiye Kapasite Kullanım Oranı: Temmuz ayına ilişkin açıklanacak veride beklentiler imalat sanayinin toplam kapasitenin 0,1 puan düşerek %75,1'den %75'e gerileyeceği yönünde. Kapasite kullanım oranı büyüme rakamı ile ilişkilendirilebilir. Olası beklentilerin üzerinde açıklanması Türk Lirası'nda değer kazancı yaratabilirken, beklentilerin altında açıklanacak veri ise Türk Lirası'nda değer kaybına neden olabilir.

ABD Dayanıklı Tüketim Malları Siparişleri: ABD dayanıklı tüketim mal siparişleri günün en önemli ABD verisi olup, hane halkının alım gücüne eş değer bir veridir. Dayanıklı tüketim malları normal mallara göre daha yüksek fiyatta olup, siparişlerin artması halinde tüketicilerin harcama gücünün ve fabrikaların üretim miktarının arttığına işaret eder. Son olarak Mayıs ayında %2.2 gerileyen siparişlerin Haziran ayında %3.3 artması bekleniyor. Verinin beklentiye göre olumlu gelmesi durumunda ABD Doları güçlenebilir. Aksi halde yaşanacak bir düşüş ABD Dolarının değerini olumsuz etkileyebilir.(15: 30)

Ekonomik Takvim

11: 00 EUR Almanya IFO İş Ortamı Endeksi(Temmuz) (Beklenti: 107.2 Önceki: 107.4)

11: 00 EUR Almanya IFO Anlık Değerlendirme(Temmuz) (Beklenti: 112.9 Önceki: 113.1)

11: 00 EUR Almanya IFO Ticari Beklentiler(Temmuz) (Beklenti: 101.8 Önceki: 102.0)

14: 30 TRY Türkiye Reel Kesim Güven Endeksi(Temmuz) (Önceki: 104.9)

14: 30 TRY Türkiye Kapasite Kullanım Oranı(Temmuz) (Beklenti: 75.0% Önceki: 75.1%)

15: 30 USD ABD Dayanıklı Tüketim Malları Siparişleri(Haziran) (Beklenti: 3.2% Önceki: -1.8%)

15: 30 USD ABD Çekirdek Dayanıklı Tüketim Malları Siparişleri(Haziran) (Beklenti: 0.5% Önceki: 0.5%)

17: 30 USD ABD Dallas Fed İmalat Endeksi(Temmuz) (Beklenti: -3.0 Önceki: -7.0)

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kaynak: Dunya.com

Son Dakika Ekonomi Günün Ajandası ve Ekonomik Takvim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement