Gürcistan'da Türk Kültür Günleri - Son Dakika
Güncel

Gürcistan'da Türk Kültür Günleri

Gürcistan\'da Türk Kültür Günleri

Gürcistan'da Türk Kültür Günleri, Osmanlı Dönemi'ne ait kıyafetlerin sergilendiği defileyle başladı.

20.10.2014 22:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gürcistan'da Türk Kültür Günleri, Osmanlı Dönemi'ne ait kıyafetlerin sergilendiği defileyle başladı.

Yunus Emre Enstitüsü Tiflis Türk Kültür Merkezi'nin, Tiflis Büyükelçiliği ile Gürcistan Kültür ve Anıtları Koruma Bakanlığıyla ortaklaşa gerçekleştirdiği Türk Kültür Günleri, Ankara Olgunlaşma Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen Osmanlı Dönemi'ne ait kıyafetlerin sergilendiği defileyle başladı.

Osmanlı Dönemi'ne ait kıyafetlerin modern tasarımlarla sunulduğu defileye Gürcistan Kültür ve Anıtları Koruma Bakan Yardımcısı Levan Kharatişvili ile çok sayıda yabancı misyon temsilcisi, iş ve sanat dünyasından seçkin isimlerle Gürcü sanatsever katıldı.

Defilenin açılışında konuşan Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Levent Gümrükçü, Gürcistan'la mükemmel düzeyde seyreden ilişkilerin kültürel ilişkilerle daha da anlam kazanacağını belirterek, organizasyonun gerçekleşmesinde katkı sağlayan Yunus Emre Enstitüsü Tiflis Türk Kültür Merkezi'ne teşekkür etti.

Türk Kültür Günleri'nin 1 ay süreceğini belirten Gürcistan Kültür ve Anıtları Koruma Bakan Yardımcısı Levan Kharatişvili ise Bakanlık olarak Türk Kültür Günlerini desteklemekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, desteklerinin  bundan sonra da devam edeceğini ifade etti.

Defilede 5 koleksiyondan oluşan 51 kıyafet sergilendi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gürcistan'da Türk Kültür Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement