Gürcistan'dan Düzce'ye Ziyret - Son Dakika
Yerel

Gürcistan'dan Düzce'ye Ziyret

Gürcistan\'dan Düzce\'ye Ziyret

Gürcistan Diaspora Devlet Bakanı Gela Dumbadze ve Türkiye Gürcistan Büyük Elçisi İraki Koplatadze eşleri ile birlikte Düzce Gürcü Kültür Derneğini ziyaret etti.

25.09.2014 09:39

Gürcistan Diaspora Devlet Bakanı Gela Dumbadze ve Türkiye Gürcistan Büyük Elçisi İraki Koplatadze eşleri ile birlikte Düzce Gürcü Kültür Derneğini ziyaret etti.

Düzce Gürcü Kültür Derneği, Gürcistan'dan gelen Gürcistan Diaspora Devlet Bakanı Gela Dumbadze ve Türkiye Gürcistan Büyük Elçisi İraki Koplatadze ile eşlerini ağırladı. Bazı temaslarda bulunmak için Düzce'ye gelen Gürcistan Devlet Bakanı Dumbadze ve Gürcistan Büyükelçisi Koplatadze, Düzce Üniversitesi'ndeki programın ardından Düzce Gürcü Kültür Derneği'ni ziyaret etti.

Dernek Başkanı Aydın Kubilay, Dernek Yöneticileri ve Dernek Üyeleri tarafından dernek binasının kapısında karşılanan Bakan Dumbadze ve Büyükelçi Koplatadze, karşılaştıkları yoğun ilgiden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek Başkan Kubilay ve Dernek yöneticilerine teşekkür ettiler.

Dernek binasında bir konuşma yapan Düzce Gürcü Kültür Derneği Başkanı Aydın Kubilay, "Bugün öncelikle Gürcistan'dan gelen Gürcistan Devlet Bakanımız Gela Dumbadze ile Gürcistan Türkiye Büyük Elçimiz İraki Koplatadze ve eşlerini, dernek binamızda ağırlamaktan dolayı duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Sayın Bakanım ve Büyükelçim ile değerli eşleri, bugün derneğimizi ziyaret ederek bize büyük bir onur verdiler" dedi.

Kubilay'ın ardından konuşan Gürcistan Devlet Bakanı Gela Dumbadze, Türkiye Gürcistan ilişkilerinin her geçen gün daha da iyiye gittiğine vurgu yaptı. "Türkiye ve Gürcistan iki dost ülke" diyen Dumbadze, "Türkiye'de birçok gürcü asıllı vatandaşımız var. Sizlerde onlardan birisiniz. Türkiye ve Gürcistan, tarihten bugüne kadar, hep dost kalmışlardır. Türkiye, bir çok konuda Gürcistan'a yardım etmiştir ve etmeye de devam ediyor. Biz Türk halkını, kendi kardeşimiz olarak görüyoruz" şeklinde konuştu.

Gürcistan Devlet Bakanı Dumbadze ve Gürcistan Büyükelçisi İraki Koplatadze, Düzce Gürcü Kültür Derneği'ne yaptıkları ziyaretin ardından, Düzce'den ayrıldılar. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gürcistan'dan Düzce'ye Ziyret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement