Gürcistan Diaspora Bakanı Dumbadze'den Ytb'ye Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Gürcistan Diaspora Bakanı Dumbadze'den Ytb'ye Ziyaret

Gürcistan Diaspora Konularından Sorumlu Devlet Bakanı Dumbadze: "Türkiye'de yaşayan Gürcü vatandaşlara göstermiş oldukları ilgi ve yardımlardan dolayı Türkiye Hükümeti'ne şükranlarımı sunmak isterim. Bu yardımlar sayesinde Gürcüler kendi özelliklerini, dillerini ve kültürlerini muhafaza etmişlerdir"

22.09.2014 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gürcistan Diaspora Konularından Sorumlu Devlet Bakanı Gela Dumbadze, Türkiye'de yaşayan Gürcü asıllı vatandaşların Türk hükümeti sayesinde kendi dil ve kültürlerini koruyabildiklerini söyledi.

Dumbadze, Gürcistan'ın Ankara Büyükelçisi Iraklı Koplatadze'nin de aralarında bulunduğu heyetle Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nı (YTB) ziyaret etti.

Dumbadze, YTB Başkanı Kudret Bülbül'le görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Gürcistan'ın nüfusunun 4,5 milyon oldğunu, Türkiye'de de 1 milyondan fazla Gürcü asıllı vatandaşın yaşadığını belirterek, "Türkiye'de yaşayan Gürcü vatandaşlara göstermiş oldukları ilgi ve yardımlardan dolayı Türkiye Hükümeti'ne şükranlarımı sunmak isterim. Bu yardımlar sayesinde Gürcüler kendi özelliklerini, dillerini ve kültürlerini muhafaza etmişlerdir" dedi.

Gürcü asıllı vatandaşların Türkiye'de kendi kültürlerini yaşatabilmeleri için her türlü imkan ve şartın mümkün olduğunu belirten Dumbadze, Gürcü asıllı vatandaşların Türkiye'nin inşasında daha aktif rol almalarını arzu ettiklerini söyledi.

Diaspora Konularından Sorumlu Devlet Bakanlığı görevine atandığından bu yana ilk ziyaretini Türkiye'ye gerçekleştiren Dumbadze, Gürcü asıllı Türk vatandaşlarının Türkiye'nin inşasında çeşitli dönemlerde çok önemli katkılar sağlamalarından büyük memnuniyet duyduğunu vurguladı. Dumbadze, "Milletlerimizin birbirini daha yakından tanıması ve bağların güçlenmesi için birbirimizin kültür, dil, gelenek, örf ve adetleri hakkında daha geniş çaplı bilgilerin oluşmasına büyük önem veriyoruz" diye konuştu.

- "Türkiye'deki Gürcü asıllı vatandaşlara yönelik her türlü çalışmaya hazırız"

YTB Başkanı Bülbül de Dumbadze'nin ilk yurtdışı ziyaretini YTB'ye gerçekleştirmesinin son derece anlamlı olduğunu, kendisini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Gürcü asıllı Türk vatandaşlarının Türkiye'de son derece rahat ve huzurlu yaşadığını ifade eden Bülbül, "Biz de onların Türkiye'deki rahat ve huzurunu artırmaya yönelik her türlü çalışmaya hazırız" dedi.

Bülbül, görüşme sırasında Gürcistan'da yaşayan Türk vatandaşlarının ve Ahıska Türkleri'nin de durumunu ele aldıklarına değinerek, Türkiye'deki 1 milyondan fazla Gürcü asıllı vatandaşın iki ülke arasındaki ilişkileri zenginleştirmek için iyi bir fırsat olduğuna ve aynı şekilde Gürcistan'daki Türk asıllı vatandaşların ve Ahıska Türklerinin de ilişkileri geliştirmede çok önemli katkı sağladığına işaret etti.

Türkiye ile Gürcistan arasındaki ilişkilerin çok iyi bir konumda olduğunu belirten Bülbül, "Türkiye, Gürcistan'ın toprak bütünlüğünü net bir şekilde savunuyor. Diasporadan sorumlu kuruluşlar olarak birlikte neler yapabileceğimizi, ne tür katkılar sunabileceğimizi ve uluslararası ilişkiler bakımından yaptıklarımızı daha ileri nasıl götürebileceğimizi değerlendirdik" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gürcistan Diaspora Bakanı Dumbadze'den Ytb'ye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement